Најновије

"ПОЧИЊЕТЕ ОПАСНУ ИГРУ" Лавров директно упозорио НАТО, алијанса покренула план за тотални рат!

Планови НАТО да прогласе свемир и сајбер простор својим оперативним доменима подривају глобални систем стратешке стабилности, изјавио је данас вршилац дужности руског министра спољних послова Сергеј Лавров на састанку руског Савета за међународне послове.

Сергеј Лавров (Фото: Риа)

Он је указао на филмове чији је циљ да подигну тензије у области страстешке стабилности и нуклеарног наоружања и истакао да уз то НАТО започиње прилично опасну игру проглашавајући свемир и сајбер простор својим оперативним доменима.

"Појединци на Западу и даље се воде не само јучерашњом логиком, већ логиком од претходног дана, како би поново задобили своју бившу глобалну доминацију, предузимајући све агресивније акције", рекао је Лавров, преноси Тасс.

Он је оценио да је ситуација на пољу глобалне стратешке стабилности сада под нападом.

"Американци су уништили два од три најважнија споразума - Споразум о ограничењу система противракетне одбране и Споразум о забрани ракета средњег и краћег домета, док је будућност новог споразума СТАРТ и даље неизвесна, иако је то последње средство у области стратешке стабилности", навео је Лавров.

Он је истакао да је Русија више пута послала Вашингтону иницијативу за продужетак тог споразума и да је председник Валдимир Путин више пута поновио да је он још на столу, али да одговора није било.

Прочитајте ОВДЕ   како би изгледао Трампов опозив.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА