Најновије

ВУЧИЋЕВА БОЛЕСТ ШИРИ СЕ И НА ВАС! Веља Илић загрмео на колеге из опозиције!

Председник Нове Србије Велимир Илић рекао је данас да се „Вучићева болест шири и на опозицију, јер неки хоће по сваку цену да буду главни и да  воде опозицију“ . 

Велимир Илић (Фото: Јутјуб)

„Опозиција мора да има лидера кога народ хоће, а не да се неки постављају као главни . Када народ схвати да се он пита , онда ће и изаћи на изборе и победићемо Вучића. Ми морамо да изађемо у две колоне, једна та такозвана грађанска и друга , коју би чиниле странке које су десно орјентисане. И то је једино решење. Диктатор остаје диктатор и он неће учинити никакав уступак опозицији. Оно што ја мислим да је да би опозиција могла да победи Вучића у другом кругу председничких избора,ако буде имала доброг кандидата“; рекао је Илић и додао да се Вучић због разједињености опозиције „смеје опозицији у брк“.

Илић је на конференцији за новинаре рекао да „Вучић формира своју опозицију и да неке странке имају истог налогодавца“. 

 „Овде споразуме потписују људи који се први пут виде, али имају истог газду. Спаја се неспојиво. Онај ко се представља као српски домаћин иде у коалицију са представником геј популације. Народ је свим тим збуњен, а опозиција нема шансу да добије ни плаћене термине на локалним медијима ,а ни да закупи сале у којима ће да држи трибине. Ми се с тим свакодневно суочавамо, али не одустајемо од обиласка Србије. Цела опозиција мора да крене у пешачку кампању и да стигне до сваке куће, сваког човека. То је начин на који једино можемо да се боримо. Морамо људе да ослободимо страха, јер су уплашени , не смеју да се појаве на трибинама“, рекао је Илић. 

Он је истакао да би одмах по промени власти требало донети законе по којима би се „ мандат државних функционера ограничио на 10 година највише и по коме би се увела стручна администрација“.

„Не може министар да промени пет ресора и буде министар 20 година. То је иделана ситуација за корупцију. Јака држава се ствара јаком и стручном администрацијом која се не мења са сваком влашћу и то је оно што ми морамо да урадимо , ако мислимо да имамо озбиљну државу“, рекао је Илић. Он је поновио да је Србија доведена на ивицу пропасти, да ни једно „министарство не ради како треба , јер су му на челу нестручни људи“. 

Илић је истакао да би такође требало донети закон по коме најнижа пензија не може да буде мања од 25.000 динара. 

Говорећи о помену Оливеру Ивановићу поводом годишњице од његове смрти, он је казао да је то „било срамота“. 

„Одржавају четири помена, на помену говоре људи чије притиске је навише трпео док је био жив. Брнабићка са једном његовом женом на једном парастосу, друга жена с породицом на другом, Српска листа на трећем. Нико ни са ким не прича . Албанци нам се смеју . И како ми у тој ситуацији да нађемо убицу?“, питао је Илић. 

Покрет "1 од 5 милиона" најавио излазак на изборе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА