Најновије

АМЕРИЧКИ ФАРМЕРИ МАСОВНО БАНКРОТИРАЈУ ЗБОГ ПУТИНА! БРУТАЛНА ОСВЕТА РУСИЈЕ! Најновији маневар Москве и Пекинга сахрањује пољопривреду САД!

Америчко Министарство пољопривреде објавило је извештај према којем је у последњих годину дана 1.088 америчких пољопривреднихфарми затражило од власти да им помогну како не би банкротирали.

Владимир Путин (Фото: kremlin. ru)

Главни проблем америчких фармера су потешкоће да своје производе пласирају на кинеско тржиште и то, пре свега, због конкуренције из Русије.

Кина је најнасељенија земља на свету која купује огромну количину пољопривредних производа. Потражња за сојом је посебно велика, а највећи страни добављач до скоро су биле Сједињене Државе. Због тешких политичких односа са Сједињеним Државама, средином 2019. године кинеске власти обуставиле су куповину соје од произвођача из САД, што је створило проблеме америлим фармама, које су, будући да су биле усредсређене на производњу житарица за тржиште Кине, сада изгубиле приступ том тржишту и почеле су да банкротирају. Нешто касније, Пекинг је наставио увоз америчке соје, али то није поправило ситуацију.

Пре свега јер је, после договора руског председника Владимира Путина и кинеског лидеар Си Ђиншпинга порастао промет робе у пољопривредној сфери између Русије и Кине. Потписан је низ билатералних споразума, а ова сарадња посебно је изражена у извозу руске соје који је у 2018. години достигао милион тона. Поред тога, стране су започеле спровођење заједничких пројеката, у оквиру којих је око милион хектара на руском Далеком истоку додељене Кинезима за узгој соје. Предности руске соје укључују чињеницу да земља не производи генетски модификоване производе, док у САД-у све није тако јасно са овим параметром.

"Кина је постала највећи светски потрошач пољопривредних производа у Русији,“ извештава кинеска агенција Соху. Према аналитичарима, Кина ће се у овом сегменту кладити на Руску Федерацију. То се дешава због великог потенцијала Русије у пољопривреди, географске близине двеју земаља, као и добрих политичких односа Москве и Пекинга.

Што се тиче Сједињених Држава, Кина ће вероватно наставити да купује америчке производе, али у много мањим количинама него раније. То значи да руска пољопривреда постаје проблем за Сједињене Државе.

"Амерички пољопривредници осуђени су на разочарање, пошто је Кина одлучила да појача сарадњу са Русијом у области пољопривреде. Највероватније, ово ће довести до нове рунде банкрота у Сједињеним Државама “, закључују аналитичари. 

Прочитајте ОВДЕ  о значајном сусрету на једној јахти.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА