Најновије

СУСРЕТ НА ЈАХТИ О КОМЕ СЕ МАЛО ЗНА! Све о састанку шефа Кремља са Трамповим човеком: Путин једино разуме истину у моћ!

Руски председник Владимир Путин рекао је 2013. године да је завршио с председником САД Бараком Обамом и да ће чекати док Америка не изабере председника с којим би могао да послује.

Владимир Путин (Фото: kremlin. ru)

"Одустао сам од вашег председника", рекао је Путин тадашњем шефу "Ексона" Рексу Тилерсону, који ће касније постати државни секретар председника Трумпа.

"Сачекаћу вашег следећег председника и видећу да ли могу да се споразумем са њим."

Тилерсон (67) је Путина знао годинама уназад, много пре свог именовања у Трампов кабинет. Током 2013. године, када су се приближавале Зимске олимпијске игре у Сочију, Путин је позвао Тилерсона на ручак на његовој јахти.

У време када је прошло непуних годину дана Обаминог другог мандата однос САД и Русије био је нарушен. Америка је отказала билатерални састанак са Путином, као врсту укора због одлуке званичне Москве да додели азил Едварду Сноудену.

Нова књига двојице новинара Вашингтон Поста детаљно говори о састанку на Црном мору између Путина и Тилерсон, где је руски председник изнео своју нетрпељивост према Обами.

Тилерсон ће касније рећи Трампу: "Једино што Путин разуме је истина и моћ". Путин се, рекао је Тилерсон, "буди сваког јутра питајући: Где Америка има проблема? Идемо тамо да направо да буде још горе."

У време када се Путин жалио на Обаму, Трамп се обраћа Путину у нади да ће руски председник можда присуствовати такмичењу Мис Универзум које је Трамп планирао у Москви.

У твиту 18. јуна 2013. године, Трамп је написао: "Мислите ли да ће Путин отићи на Мис Универзум у новембру у Москви - ако оде, да ли ће постати мој нови најбољи пријатељ?"

Остало је историја.

Прочитајте ОВДЕ  шта то Путин ломи у Русији.

Извор: Курир/Washington Examiner

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА