Најновије

ТЕНЗИЈЕ РАСТУ! КИПАР УПОЗОРАВА: Турска је постала пиратска земља на Медитерану!

Кипар је одобрио лиценцу италијанској компанији Ени и француској Тотал за хидроугљенична истраживања на тој локацији, преноси АП.

С-400, Тајип ердоган (Фото: ria.ru/tccb.gov.tr)

Могуће је да је Турска украла техничке податке који су јој омогућили да пошаље брод за експлоатацију нафте на одређено место у водама јужно од Кипра, на које су право претходно добиле енергетске компаније Ени и Тотал, саопштио је данас портпарол кипарске владе Кирјакос Кушос.

Он је напоменуо да кипарске власти немају дефинитиван доказ за такву тврдњу, али да верују да су у руке Турске доспели подаци који су је довели до одређене локације за експлоатацију нафте.

Те две компаније имају дозволу да спроводе експлоатацију у седам од 13 блокова који чине ексклузивну економску зону Кипра.

- Има информација, које су вероватно тачне, да је Турска украла планове и анализе од одређене компаније, која ју је довела до одређене тачке - навео је Кушос, додајући да не жели да сугерише да је једна од компанија добровољно дала податке.

Он је поновио да Турска наставља да крши међународно право нелегалним бушењем у водама Кипра.

- Нажалост, Турска је постала пиратска земља на истоку Медитерана - рекао је Кушос.

Ово је четврта локација у кипарској ексклузивној зони у којој Турска покушава да спроведе експлоатацију од јула. Турска шаље ратне бродове као пратњу бродовима за експлоатацију на места бушења на истоку и западу Кипра.

Убијен близак сарадник генерала Сулејманија! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА