Најновије

ОТКРИВЕНО СВЕ О ВРХУНЦУ! Ево како да доживите најбољи оргазам до сада

Неколико истраживања бавило се женским оргазмом, а посебно су интересантна она која говоре о томе што раде жене које доживљавају чешће и угодније врхунце у односу на жене које имају проблема с постизањем оргазма.

Илустрација (Фото: принтскрин)

Кретање тела током вагиналног односа врло је важно

У студији објављеној почетком 2019. у часопису Journal of Sex Research истраживачи су обухватили 1239 жена, с циљем утврђивања колика је улога изравне стимулације клиториса и одређених покрета тела који се често јављају током вагиналног односа у томе да жене дођу до врхунца. Наиме, ауторке студије занимало је има ли истине у извештајима који кажу да помажу 'окретни покрети карлице и трупа напред-натраг' те директнија стимулација клиториса.

Здраво је што оргазам годишње смањи смртност и продужи живот

Откриле су да жене чешће доживљавају оргазме током вагиналног односа који укључује додатну стимулацију клиториса, без обзира на то јесу ли вртеле карлицом или не. Међутим, и то кретање било је такође повезано с већом учесталошћу оргазма током вагиналног односа, чак и без истовремене директне стимулације клиториса.

Један оргазам води другоме

Често чујемо савет о томе да прекомерни притисак да доживимо оргазам може деловати контрапродуктивно, па и довести до тога да је теже доживети врхунац. Јер, ако је оргазам главна звезда сексуалне активности, тешко ћемо се довољно опустити и уживати у свему што претходи.

Укратко, иако можда не желимо да нам оргазам буде једини циљ сексуалне активности, то треба бити приоритет, јер тако расте шанса да ћете га доживети.

Нису сви оргазми добри

Нова истраживања која долазе из универзитета у Мичигену сугеришу да може доћи и до негативних искустава оргазма. Наиме, користећи интернетски узорак од 726 испитаника различитог пола, истраживачи су питали учеснике јесу ли икада доживели оргазам током присилног секса или када је постојао притисак да доживе оргазам. Прикупили су резултате од 289 испитаника који су описали 'лош оргазам' и одговорили отворено на питања. На темељу анализе, аутори су закључили да искуства с оргазмом могу бити и лоша.

Разлози због којих су учесници истраживања оргазам окарактерисали су као неугодан или лош, били су: то што их је партнер присилио на нежељени секс, оргазам који су доживели кад друга страна није хтела секс, те оргазам након осећаја притиска да га морају доживети. Испитаници оргазам у тим ситуацијама описују као мање угодан, а многи кажу да је тај оргазам негативно утицао на њихове односе, сексуалност, па чак и на психолошко здравље.

Другим речима, оргазми су угодни само ако су се догодили за време споразумног секса који је ослобођен притиска или присиле.

Дакле, да закључимо:

Не постоји ни један 'најбољи начин' да се постигне оргазам. Међутим, резултати упућују на то да кад жене дају предност своме сексуалном задовољству, те користе директну стимулацију клиториса и одређене покрете тела током пенетрације, те када заиста желе секс, то може повећати њихов капацитет за оргазам и смањити број 'пропуштених прилика'.

Апстиненција утиче на тело жене, а последице су разочаравајуће. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: 24sata.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА