Најновије

ТРАМП КУЋА СПРЕМА "СПОРАЗУМ ВЕКА": Процурили детаљи мировног плана за Блиски Исток! (ВИДЕО)

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је да ће дугоочекивани мировни план за Блиски исток објавити пре посете израелског премијера Бењамина Нетањахуа Вашингтону следеће недеље.

Трамп (Фото: flickr. com)

Трамп је новинарима у председничком авиону, на путу на један политички догађај у Мајамију, рекао да је могуће да ће у први мах Палестинци негативно реаговати на његов план, али да ће они имати користи од њега.

"То је одличан план. То је план који ће заиста функционисати", истакао је Трамп, који ће се са Нетањахуом у Белој кући састати у уторак, пренео је синоћ Ројтерс.

Претходно је у Јерусалиму амерички потпредседник Мајк Пенс објавио да ће Нетањаху и његов главни политички ривал Бени Ганц посетити ускоро Вашингтон да би разговарали о "мировним изгледима" с Палестинцима.

Пенс је то изјавио после састанка с Нетањахуом, што је покренуло спекулације да се Бела кућа, после извесног одлагања, коначно припрема да обелодани дугоочекивани мировни план за Блиски исток.

Он је навео да му је председник Доналд Трамп рекао да позове Нетањахуа да дође следеће недеље у Белу кућу да би се разговарало о "регионалним питањима и мировним изгледима у Светој земљи".

Нетањаху је затражио и да Ганц буде позван, навео је Пенс, додајући да су обојица пристала да дођу.

Нетањаху је рекао да је са задовољством прихватио позив.

"Немамо бољег пријатеља од председника Трампа. Са овим позивом, сматрам да председник жели да понуди Израелу мир и безбедност коју заслужује", рекао је израелски премијер.

Израелски Канал 12 је позивајући се на неименоване званичнике објавио да се очекује да ће план бити изузетно наклоњен Израелу и да предвиђа његову контролу над већим делом окупиране Западне обале.

Руска и сиријска авијација уништавају базе џихадиста широм Алепа. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА