Најновије

ВОЈСКА РУСИЈЕ ДОБИЈА ХЕЛИКОПТЕР ЗА СПЕЦИЈАЛНЕ НАМЕНЕ: Ова борбена машина извршава задатке у најтежим метеоролошким условима! (ВИДЕО)

Руски стручњаци направили су нову верзију хеликоптера за специјалне намене Ми-8АМТШ-ВН, код кога је унапређено наоружање, рекао је директор холдинга "Хеликоптери Русије", Андреј Богински. Хеликоптер је намењен за специјалне снаге Русије.

Нова верзија хеликоптера за специјалне намене (Фото: Јутјуб)

“Већ имамо модернизовану верзију АМТШ-ВН. Хеликоптер ће имати додатне опције и могућности, када је реч о опреми“, изјавио је он.

Како је истакао, код хеликоптера су побољшана „средства за уништавање, проналажење и препознавање мета“.

Нови модел представља прелазну верзију између хеликоптера Ми-8 и напредне летелице – борбене машине која је намењена за Ваздушно-десантне снаге.

Богински је прошле године на форуму „Армија-2019“ саопштио да је руско Министарство одбране 2020-2021. године добити прву партију од десет најновијих хеликоптера Ми-8АМТШ-ВН.

Према саопштењима холдина „Хеликоптери Русије“, који је задужен за производњу ових летелица, хеликоптери могу извршавати задатке у најтежим метеоролошким условима, а биће опремљени системима за одбрану и митраљезом „Корд“.

Ми-8АМТШ-ВН је модернизована верзија хеликоптера Ми-8/17. Ротокоптер није само намењен за превоз војске, него има могућност да пружи ватрену подршку из ваздуха.

Ми-8 превози до 36 војника или четири тоне терета на релацији дугој више од 1.000 километара. Разрађиван је под руководством Михаила Мила 1960-их година. То је и највећи хеликоптер на свету са два мотора.

Прочитајте ОВДЕ како су Ирачани у Багдаду протестовали против Американаца.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА