Најновије

АМЕРИ ОДУШЕВЉЕНИ СРПСКИМ ОРУЖЈЕМ! Тражени "калашњикови", прави хит су снајперске пушке М-91 и М-93 (ВИДЕО)

Оружје из српске фабрике "Застава" хит је на овогодишњем највећем светском сајму наоружања "Шот шоу", који се одржава у Лас Вегасу. Американци су одушевљени српским оружјем, а највише се траже пиштољи, снајперске и полуаутоматске пушке.

М 91 (Фото: Јутјуб)

Након што се прошле године вратила на америчко тржиште, крагујевачка фабрика је са својим програмом спортског и личног наоружања изазвала велико интересовање на том престижном догађају. Како нам је речено у "Застави", на том тржишту ће бити бар још наредних пет година, јер је са америчким партнером потписан уговор на толико.

"Заставин" штанд је један од најпосећенијих од отварања сајма почетком ове седмице.

Одушевљени дизајном

- За нас је ово пријатно изненађење. Гужва на нашем штанду не престаје, Американци и остали су одушевљени дизајном, а сви се слажу да тако квалитетно наоружање по овако приступачним ценама тешко може да се нађе - рекао је Ранко Ристић, представник компаније "Застава армс УСА", која је ексклузивни партнер и заступник свих "Заставиних" производа.

Додаје да су у протеклих годину дана добили пуно позитивних рецензија у најеминентнијим америчким магазинима који се баве оружјем. Дали су пуно интервјуа за америчке медије, због чега су у Лас Вегасу имали рекордан број пословних састанака са највећим дилерима из скоро свих америчких држава, али и многих држава света.

- Од прошлогодишњег сајма "Застава" је по нашој наруџби у Америку извезла више од 25 тона спортског наоружања и делова. На друштвеним мрежама прати нас 20.000 људи и тај број расте из дана у дан, што такође сведочи о великом интересовању за оружје произведено у Србији - истиче један од власника "Застава армс УСА".

Популарни "тетејац"

На њиховом штанду стоје изложене популарне полуаутоматкске пушке АКМ-70, ловачке пушке, а ту су и познати пиштољи ЦЗ-999 и ЕЗ-9 (погледајте табелу). 

- У Америци су тражени "калашњикови" са традиционалним дрвеним облогама, док мањи број, углавном младих купаца, тражи полимерске. Прави хит сајма је наши кратки аутомат АК ЗПАП-92 и ЗПАП-85, који се продају са разним додацима како би се задовољили захтеви купаца - наводи овај власник.

Велико интересовање влада и за снајперске пушке М-91 и М-93 за лов на бизоне, која се први пут увози на америчко тржиште, а ове године та фирма је имала и доста поруџбина старијих модела пиштоља, попут "заставе" М57-А, чувеног "тетејца".

Војни аналитичар Александар Радић каже да је "Застава" традиционално присутна на америчком тржишту.

- Ми извозимо велике количине оружја у Америку, а они имају велику слободу ношења оружја, тако да је за нас то добро тржиште. Већ више од десет година тамо се добро продаје полуаутоматска пушка АК-М70, а "Застава" је иначе традиционално била присутна на овом тржишту са "маузером". Оружје је роба како и свака друга и добро је да смо цењени на овако великом тржишту - закључује Радић.

Сајам није отворен за јавност

Сајам наоружања "Шот шоу" иначе није отворен за јавност, приступ имају само овлашћени купци, а сваке године га посети више од 65.000 акредитованих произвођача и продаваца спортске, војне и полицијске опреме из 100 држава света.

Цене српског оружја у САД

врста оружја                    цена (у доларима)

М57-А (тетејац)                 350

ЦЗ-999                          470

ЕЗ-9                            496

ЗПАП 92                         680

ЗПАП АК-М70                     800

АК 47 ЗПАП 92 алфа              1.000

М-91 снајпер                    3.150

М-93 снајпер                    8.999

Најмање 945 лажних вести на насловницама четири таблоида у 2019. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА