Најновије

Пекинг зауставља унутар-провинцијски аутобски саобраћај да спречи ширење вируса

Да би сузбили ширење новог коронавируса, сав унутар-провинцијскe аутобуске линије у Пекингу ће бити суспендоване од недеље, локалне власти су саопштиле данас. Време када ће транспортне услуге бити обновљене је неизвесно.

Meдицински радници у Хубеи провинцији (Фото: Xinhua/Xiong Qi)

Додатно, у престоници је покренута контрола температуре путника на 55 метро станица, укључујући железничка стајалиштан на Међународном аеродрому у Пекингу. Путници са високом телесном температуром ће бити упућени у болницу. Пекиншке аутобуски и метро превоз је појачао чишћење и дезинфекцију. Наложенио је да свака композиција возова буде дезинфикована сваког дана. Улази и излази, лифтови, смоуслужни апарати, тоалети и други јавни простори у метро станицама дезинфикују се три пута дневно.

Укупно 1287 потврђених случајева новог коронавируса пријављено је у земљи до краја петка, према Националној Здравственој Комисији.

Вирус је до сада изазвао 41 смрт, укључујући 39 у Хубеи провинцији, једну у северу Кине у Хубеи провинцији, једна на североистоку кине у Сјеилонгиђанг провинцији. Укупно је пријављено 1 965 потенцијалних случајева оболелих од вируса.

O сулудом плану Мила Ђукановића читајте ОВДЕ.

Извор: Xinhua

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА