Најновије

АМФИЛОХИЈЕ: Власт у Црној Гори да заврши као Порошенко

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије је са свештенством служио Свету архијерејску литургију у манастиру Светога Саве на Савиној Главици у Доњем Грбљу и пожелео онима који доносе „безбожне законе“ да заврше као Порошенко у Украјини.

Амфилохије (Фото: Јутјуб)

„Многи храмови су у ово наше време од канонске Украјинске православне цркве отимани.

Братски, малтене грађански рат траје на тим просторима, али Црква Божија је непобедива, ни врата пакла је неће надвладати, ни у Кијеву ни овде код нас у Црној Гори“, поручио је митрополит Амфилохије. Истакао је да је „Бог удесио да је трезвени народ збацио на изборима“ председника Украјине Петра Порошенка који је, наводи, почео да „прогони Цркву Божију и ствара некакву своју“.

„Дај Боже да се догоди и нашима овде, који исте такве безбожне законе хоће да доносе и отимају цркве Божије, да окончају као Порошенко.

То није политика, него само молитва да Бог доведе праве истинске челнике ове наше државе Црне Горе“, рекао је он мислећи на Закон о слободи вероисповести. Митрополит је рекао да је осам векова прошло од када је на Михољској Превлаци Свети Сава поставио првога зетскога епископа, митрополита и да је данашњи митрополит црногорско-приморски наследник тога првог Епископа зетскога Илариона.

Истакао је и да је Свети Сава са приморја, два пута одлазио за Свету земљу, да је освештао ове просторе и да „непрекидно призива сва покољења да иду за Христом и слушају Га као путеводитеља“, преноси РТС.

Руске и америчке снаге близу отвореног сукоба у Сирији. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА