Најновије

НАСТАВЉЕН ДИПЛОМАТСКИ РАТ СРБИЈЕ И ЦРНЕ ГОРЕ: Београд брутално одговорио на провокације из Подгорице: Вето и изолација за Ражнатовићеву

Министарство спољних послова Црне Горе забранило је прошле недеље, усменом нотом, министру саветнику у Амбасади Србије у Подгорици Љубиши Миловановићу "улазак у државне институције Црне Горе, као и контакте са службеницима истих".

Амбасадор Србије у ЦГ Владимир Божовић (Фото: Јутјуб)

Српски МСП одмах је узвратио реципрочном мером која се односи на Ану Ражнатовић, министра саветника у црногорском дипломатском представништву у Београду.

Овако је настављен дипломатски рат двеју држава који траје од усвајања спорног Закона о слободи вероисповести, чије одредбе Српска православна црква тумачи као покушај режима Мила Ђукановића да преузме власништво над светињама, због чега се већ месец дана организују пртести и литије у готово свим црногорским градовима.

Према информацијама, представници црногорског МСП на душу Милановићу стављају да је у етар пустио вест да ће специјалци са тзв. Косова доћи у Црну Гору, како би помогли полицији, у случају нереда током окупљања верника за Бадњи дан. Незванично, његово понашање и активности "искачу из дипломатских". Све ово усмено је саопштено нашем амбасадору у Подгорици Владимиру Божовићу.

Вест о помоћи са КиМ, објавила је и новинарка портала ФОС А. Ђ., која је ухапшена због, како је наведено, "ширења панике и лажних вести", али Београду нису предочени докази да је поменуту информацију добила од Милановића.

“Одговорили смо реципрочним мерама, тако да Ана Ражнатовић неће моћи да учествује у било каквим састанцима и разговорима у нашим институцијама. И на сваки следећи потез Црне Горе, уколико га буде, одговорићемо исто”, каже извор из српског МСП и додаје да су у сталном контакту са особљем наше амбасаде у Подгорици.

Размена “опомена”

Београд и Подгорица заратиле су почетком године нотама. Најпре је, због протеста навијача Црвене звезде испред црногорске амбасаде и покушаја паљења црногорске заставе, на разговор позван амбасадор Божовић, али је одбио да прими ноту. Убрзо је српски МСП позвао отправника црногорског представништва, јер амбасадор Тарзан Милошевић није био у Србији, али ни он није желео да преузме ноту.

Прочитајте ОВДЕ како је Небојша Стефановић одговорио на прокацију из Подгорице.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА