Најновије

НИ ТУРЦИ ОВО НИСУ РАДИЛИ! Патријарх московски Кирил о ситуацији у Црној Гори

Патријарх Московски и све Русије, Кирил, позвао је данас на солидарност са Српском црквом у Црној Гори и осуду сваког покушаја власти да, након усвојеног спорног закона о слободи вероисповести, одузима имовину од канонске цркве да би је дала расколницима.

Патријарх Кирил (Фото: kremlin. ru)

Патријарх Кирил је, након јутрошње литургије, поручио да се све то дешава у срцу Европе, оне, како је рекао, исте која се као и САД декларисала за принцип одвојености цркве од државе.

- Ништа слично у историји православља, у последњих неколико векова, није било. Чак ни онда када се православни Исток налазио под влашћу отоманске Турске - поручио је патријарх Кирил.

Истакао је да су Српску цркву у Црној Гори задесила "велика искушења", након што је усвојен закон сагласно ком ће сва црквена непокретност прећи од канонске црногорске епархије СПЦ у руке расколника.

- Ми треба да осудимо одузимање храмова и сваки покушај државних власти Црне Горе да одузимају имовину од канонске Цркве - поручио је патријарх.

Није искључио да власт у Црној Гори то ради из одређених политичких циљева, између осталог, је несумњиво, борба са Русијом.

Прочитајте ОВДЕ  зашто је Подгорица на ногама.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА