Најновије

УЗБУНА У ИЗРАЕЛУ, НЕМА ВИШЕ НАЗАД! Војска блокира Голанску висораван, америчке снаге спремне за напад

Израелска војска је, одмах након што је саопштено да је убијен ирански генерал Касем Сулејмани, блокирала приступ планини Хермон, на граници са Сиријом, због безбедносне ситуације у региону, саопштила је прес-служба израелске војске.

Израелска војска (Фото: Јутјуб)

„У светлу актуелне ситуације, планина Хермон неће бити доступна за посетиоце. Додатне безбедносне мере на Голанској висоравни неће бити предузете“, наводи се.
Истовремено, оружане снаге САД су уведене у стање повећане борбене готовости након убиства Сулејманија, преноси „Фокс њуз“.

У међувремену је саопштено и да је премијер Израела Бенијамин Нетанјаху прекинуо посету Грчкој и упутио се назад у своју земљу због убиства иранског генерала Касема Сулејманија.

Подсетимо — ирански генерал убијен је током напада америчких хеликоптера на ирачки аеродром, а поред њега страдало је још петоро припадника шиитског покрета „Ел Хашд аш Шаби“.

Смрт Сулејманија потврдиле су и иранске власти, као и Пентагон, који је додао да је операција изведена по налогу америчког председника Доналда Трампа.

Шта Руси кажу о убиству иранског генерала прочитајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА