Најновије

ФРАНЦУСКИ ФИЛМ "ЈАДНИЦИ" ОД 30. ЈАНУАРА У БИОСКОПИМА! Инспирисан нередима у Паризу 2005. године! (ВИДЕО)

Први дугометражни играни филм редитеља Лађа Лија, "ЈАДНИЦИ" одушевио је публику широм света. Инспирисан ванвременским делом Виктора Игоа, као и стварним догађајима који су се одиграли у Француској, овај филм представља слику друштва, политичких прилика и самог живота било да се он одвија на маргинама или у центру свих збивања.

Сцена из филма (Фото: Тарамаунт)

Искреност и квалитет овог филма препознала је и Америчка филмска академија, па су "ЈАДНИЦИ" и у номинацији за награду Оскар, за најбољи филм ван енглеског говорног подручја.

Стефан (Дамијен Бонард) се недавно придружио анти-криминалистичкој групи у Монтфермеју, предграђу Париза, где је и Виктор Иго сместио свој познати роман ЈАДНИЦИ. Заједно са својим новим колегама Крисом (Алекс Маненти) и Гвадом (Ђебрил Зонга), који су обојица искусни чланови тима, убрзо спознаје тензију која је веома изражена, унутар локалних банди. Када се ова тројка нађе у хаосу, насталом током хапшења, дрон ће снимити сусрет, који прети да открије истину о свакодневном животу. Инспирисан нередима у Паризу 2005. године и Лађ Лијевим истоименим кратким филмом, ЈАДНИЦИ су провокативни увид у тензије које владају између локалног становништва и полиције.

Од четвртка 30. јануара филм "ЈАДНИЦИ" биће на редовном репертоару биоскопа: Синеплекс Ушће Шопинг Центер, Синеплекс 4Д Делта Сити, Синеплекс БИГ Београд, Рода, Таквуд, Сине Гранд Капитол Парк Раковица, Комбанк Дворана, Фонтана, Арена (Нови Сад), Синеплекс Променада (Нови Сад), СинеСтар (Нови Сад), Синеплекс Ниш, Вилин Град (Ниш), Синеплекс Крагујевац Плаза, Еуросинема (Суботица), А. Лифка (Суботица), Абазија (Суботица), Екран (Сомбор), Арт (Ужице), Дом Културе Чачак, Лесковачки културни центар, Културни центар Јагодина, Културни центар Горњи Милановац, Центар за културу Ваљево, Центар за културу Младеновац, Центар за културу Лазаревац, Културни центар Нови Пазар, Центар за кутуру Пожаревац, Дом културе Трстеник, Културни центар Врњачка Бања, СКЦ Обреновац и Синема 213 (Никшић).

Прочитајте ОВДЕ   најновији репертоар Синеплекс биоскопа.

Извор: Правда   

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА