Најновије

ГРАД ИЗ ХОРОР ФИЛМОВА! НИГДЕ ЖИВЕ ДУШЕ! Сабласна атмосфера у Вухану, сви у страху од вируса, а улице потпуно празне! (ВИДЕО)

Сателитеске фотографије кинеског града Вухана, епицентра епидемије коронавируса, показују улице на којима скоро да нема ни људи ни аутомобила, што је драматична илустрација успеха локалних власти у напорима да убеде становницштво да остане у кућама.

Вухан, Кина (Фото: Јутјуб)

Власти су потпуно затвориле град који је транспортно чвориште у централном делу Кине у ово доба године, када су у току празници поводом прославе Кинеске нове године и када милиони запослених Кинеза путују кућама да виде породицу, преноси Ројтерс.

Фотографије од 28. јануара показују потпуно пуст аутопут на мосту преко реке Јангце са црвеним луковима и везним кабловима, док се на фотографији од 12. јануара види налет аутомобила у виду белих правоугаоника како навиру преко те саобраћајне артерије.

Касније фотографије откривају и одсуство паркираних возила у околним улицама, па чак и бродова који су се раније могли видети на смеђој површини воде.

Слично је и на фотографији обично железничке станице из 28. јануара, на којој нема возова и аутомобила који би указали на људску активност, иако су значајни делови слике сакривени белим облацима.

Вухан, који лежи на обалама реке Јангце, кроз историју је био на удару катастрофалних поплава.

Град у којем живи 11 милиона становника простире се на 8.500 квадратних километара и укључује руралне области, као и урбану зону.

Погледајте тунеле смрти које су џихадисти користили за зверства у Марат Ал-Нуману! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА