Најновије

НЕШТО СЕ МУТИ ИЗА ЛЕЂА СРБИЈИ? Борел са Тачијем: Нема друге солуције, договор са Београдом мора... (ФОТО)

Високи представник ЕУ Жозеп Борел, који се на почетку своје посете Приштини састао најпре са такозуваним косовским председником Хашимом Тачијем, изјавио је да је његов посао да олакша дијалог између Београда и Приштине, а не да убеђује земље чланице које нису признале независност терористичке творевине да то и ураде.

Жозеп Борел и Хашим Тачи (Фото: president-ksgov.net)

Пробем који постоји између лажне државе Косово и Србије само они сами могу да реше и онда ће доћи до резултата, договор мора да се постигне, нема друге солуције – рекао је Борел.

Жозеп Борел и Хашим Тачи (Фото: president-ksgov.net)

Високи представник ЕУ је затражио и брзо успостављање такозваних косовских институција након октобарских избора. Он је додао да је свестан да окупирана српска покрајина силно жели либерализацију виза за своје грађане. Борел је рекао да је ЕУ пуно инвестирала у ту терористичку творевину и додао ће се сарадња наставити без икаквог ривалства. Истакао је важност стабилизације и просперитета свих земаља у региону.

Истовремено, такозвани председник Хашим Тачи је рекао да је са Борелом разговарао о актуелним дешавањима на Косову, али и о европској будућности земаља Западног Балкана.

Жозеп Борел и Хашим Тачи (Фото: president-ksgov.net)

– Ово је пресудан тренутак за будућност наше земље, за евроатлантске интеграције, тако да је ова посета веома добродошла. Стратешка оријентација (тзв.) Косова је врло јасна, (тзв.) Косово иде ка чланству у НАТО и ЕУ – рекао је Тачи.

Он је навео да је на састанку било речи и о дијалогу са Србијом.

Жозеп Борел и Хашим Тачи (Фото: president-ksgov.net)

– Борел има искуство и верујем да ће заједно са својим тимом снажно радити на гарантовању транспарентног процеса у дијалогу који ће донети резултате обема земљама – оценио је Тачи.

Косовска драма може да се заврши на један начин, а неће се свидети Србима! Више о томе ОВДЕ!

Извор: kossev.info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА