Најновије

ТРЕСЕ СЕ ЦРНА ГОРА! Милов човек представио председника општине Шавник: Није ми важна биографија, већ вера у Бога, светосавље и косовски мит!

“Важно ми је да у овом тренутку наш пријатељ и суграђанин Влатко Вуковић остане човек, остане веран Христу, веран православљу, светосављу, крсној слави и свећи, да остане веран традицији дробњачког племена и своје угледне породице”, казао је приликом избора Влатка Вуковића за председника Општине Шавник, његов партијски колега и председник клуба одборника Демократске партије социјалиста (ДПС), Владимир Томић.

Влатко Вуковић (Фото: Јутјуб)

Вуковић, који је председник Општинског одбора ДПС Шавник и досадашњи потпредседник Општине, на челу Општине Шавник изабран је данас гласовима 19 одборника владајуће, ДПС, док су три одборника Демократског фронта (ДФ) и један Демократске Црне Горе, били уздржани. 

Вуковић је на ову функцију изабран јер је његов претходник, Мијомир Вујачић, преминуо 1. јануара ове године.

Томић је на седници Скупштине општине, казао да му у овом тренутку није важна службена биографија Вуковића, већ вера у Бога.

"За мене Вуковић није само један момак из Дробњака, већ је то име и презиме једног врлог витеза из 14. века и војводе и то је име и презиме којим га је отац даривао на рођењу. Даривао га је дакле и косовским митом и косовским штитом. Оно што очекујем од Вуковића јесте да формира јак тим правника који ће чувати његов интегритет и углед и наше општине и бринути о законитости одлука које буде доносио да не би, не дај Боже, дошао у сукоб са законом", казао је Томић.

Према његовим речима, уколико Вуковић жели себе да обесмрти, мора са локалним свештенством и монаштвом да се „загледа у темеље порушеног храма, манастира Јеловице, где су тројица Вуковића монаха, Саватије, Михаило и Данило и молили Бога за све нас и за своје братство“.  

"Ово говорим из разлога што верујем ако се буде, а извесно је да хоће, бавио темама локалног значаја, ако некада дође у прилику да бира између царства земље и царства неба, Влатко Вуковић неће погрешити. Када је у питању то наше мало парче земље и наша општина верујем да смо сви сагласни да нас највише тишти и боли то што се у њој осликава погубна миграција и морталитет”, рекао је, између осталог, Томић.

Вуковић је потзом казао да је велика част, али још већа обавеза и изазов, бити председник општине Шавник.

“Изазов је још већи јер треба наставити све оно што је започето и реализовати све оно што је планирано онако како је то наш бивши председник радио домаћински, одговорно, неуморно и срцем. Сваки нови дан је био нова идеја, нови корак напред. Изазов је наставити корачати тако великим корацима“, казао је Вуковић.

Прочитајте ОВДЕ како је митрополит Амфилохије одбрусио Душку Марковићу.

Извор: Вијести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА