Најновије

МАКРОН ОДБРУСИО АМЕРИМА ЗБОГ БРЕГЗИТА: "Неће имати исте обавезе, тако да неће имати ни иста права"

Председник Француске Емануел Макрон је упозорио Велику Британију у петак да иако жели да успостави са њом блиске односе након Брегзита – не може очекивати да буде третирана на исти начин као у време када је била део Европске уније.

Емануел Макрон (Фото: Јутјуб)

"Не можете бити и унутар и ван. Британски грађани су се определили да напусте Европску унију. Неће имати исте обавезе, тако да неће имати ни иста права", рекао је Макрон у обраћању јавности.

Он је додао да ће бранити интересе француских рибара, пољопривредника и радника у предстојећим преговорима о будућим односима Велике Британије и ЕУ.

"У тим преговорима, остаћемо јединствени – свих 27 нас", истакао је Макрон.

Ројтерс подсећа да је француски председник, горљиви поборник европских интеграција, стално држао тврду линију у првој фази преговора о Брегзиту.

Званичници у Паризу су упозорили да ће одобрити трговински споразум са нултим тарифама, само ако се Велика Британија обавеже да ће ускладити регулативу са правилима ЕУ након Брегзита.

Макрон, који је оквалификовао Брегзит као "шок" и резултат неистина и лажних обећања, рекао је такође да је то била лекција за Европљане и да ће тежити да ЕУ постане демократичнија, моћнија и ефикаснија, преноси Радио Слободна Европа.

Амери провоцирају Русе у Србији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА