Најновије

ПОРУКА МИТРОПОЛИТА АМФИЛОХИЈА ОДЈЕКУЈЕ ЦРНОМ ГОРОМ: Оне који су донели закон гласали су људи који су сваке ноћи у литијама!

Митрополит Амфилохије казао је на литији у Подгорици да су оне који су изгласали Закон о слободи вероисповести, гласали људи који су сваке ноћи у литијама, и да због тога не зна у чије име су усвојили тај закон

Митрополит Амфилохије (Фото: Јутјуб)

Више од 10.000 људи углас су одговорили митрополиту да се одричу таквог закона који представља безакоње.

Протојереј Предраг Шћепановић најавио је централно налагање бадњака испред храма у Подгорици у понедељак у 18 сати, наглашавајући да ће те ноћи бадњаке благословити митрополит Амфилохије.

Литије су организоване и у другим градовима Црне Горе којима је у петак, како је казао Амфилохије, присуствовало више од 100.000 људи.

Епископски савет МЦП саопштио је да црква не позива, нити ће позивати на насиље било какве врсте, али ће показати одлучност у одбрани својих светиња и вечног људског достојанства.

Напомињу да се унапред ограђују од свих могућих инцидената, које би, како сматрају, неко могао инсценирати у данима око Бадњег дана и Божића. Црква, додају, наставља своју правну борбу и у том смислу је основан међународни експертски тим. Из Митрополије су раније најавили да ће Уставном суду поднети иницијативу за оцену уставности Закона о слободи вероисповести.

Прочитајте ОВДЕ шта су Беранци поручили Александру Вучићу.

Извор: Вијести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА