Најновије

СТОЈАНОВИЋ ТВРДИ: Сукоб Србије и Црне Горе закуван је у кухињи човека свих режима!

“Не верујем у сукоб председника Црне Горе и Србије Мила Ђукановића и Александра Вучића, постоје сумње да су читава ситуација и тензије које су настале закуване у једној кухињи - Бебе Поповића, који је политички саветник и Ђукановића и Вучића, каже политиколог Бобан Стојановић.

Бобан Стојановић (Фото: Јутјуб)

"Не могу да тврдим да је све исценирано, време ће показати, али има основа да се тако мисли, додаје. Каже и да популистима у региону када затреба скок рејтинга, они распирују међунационалну мржњу.

Председник Србије Александар Вучић одлучио је да не иде у приватну посету Црног Гори. О томе је јутрос разговарао и са патријархом СПЦ Иринејом. За то време, у две државе расту тензије, у Црној Гори се свакодневно одржавају протести против усвојеног Закона о слободи вероисповести, а у Београду је покушано спаљивање заставе на Амбасади Црне Горе.

"У неки суштински сукоб Вучића и Ђукановића не верујем, постоји поприличан број ствари које их спаја, верујем да лично имају изузетно добре односе, када смо их виђали на неким међународним скуповима, имали су прилично срдачан однос. Не постоје те званичне посете, међутим, да ли су уопште и биле потребне", упитао је Стојановић.

Каже и да се сумња да су последњи сукоби "скувани" у једној кухињи.

"Мени говори та теза, ако је Беба Поповић медијски саветник и једноги другог, верујем да ради два посла одједном са овим - јача позицију Мила Ђукановића, а са друге стране, знамо да постоје везе између Бебе и Вучића. Можда је све закувано у једној кухињи, да би се решила два ударца. Иду избори и тамо и овде, не бих искључио ту опцијиу, теза постоји, не могу да тврдим да је све исценирано, али време ће показати да ли је тако, а има основа да се тако мисли", нагласио је Стојановић.

Он наводи и да у Црној Гори постоји језички, етнички и верски расцеп између оних који се изјашњавају као Црногорци и оних који за себе кажу да су Срби.

"Борис Тадић је јуче наметнуо тезу - да популистима у региону, када им је потребан скок рејтинга, они распирују међунационалне сукобе", навео је Стојановић, који је докторанд на Факултету политичких наука.

Прочитајте ОВДЕ шта је Александар Вулин рекао о говору Александра Вучића.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА