Најновије

АЛЕКСАНДАР ВУЛИН ПОРУЧИО: "Војска Србије чувар традиционалних, породичних вредности"

Од увођења стимулативних мера за припаднике Министарства одбране и Војске Србије 1. јануара 2018, крајем прошле године се родило 1500. дете и склопљен је 500. брак. Министар одбране Александар Вулин је, у разговору са породицама војника истакао да је Војска Србије чувар традиционалних, породичних вредцности и да ће учинити све да олакша родитељство својим припадницима.

Александар Вулин (Фото: mod.gov.rs)

Седмодневним боравком са породицом у објектима Војне установе „Тара“, министар Вулин наградио је за јубиларно рођење детета потпоручника Стефана Вукадиновића, а за јубиларно склопљене бракове брачни пар – заставника Грујицу и десетара Сунчицу Радовановић, као и потпоручника Стефана Азарића.

Потпоручник Стефан Вукадиновић из Краљева, командир је Вода за информатику у Центру за обуку везе и информатике Команде за обуку, у Горњем Милановцу. Отац је двоје деце, трогодишњег сина Вукана и једномесечног Ђурађа који је 1.500. беба рођена у Министарству одбране и Војсци Србије, од увођења солидарне помоћи за рођење детета.

- Поздрављам стимулативне мере којима Министарство одбране помаже да пребродимо тешке периоде и лакше поднесемо увећање породице – истиче потпоручник Вукадиновић и додаје да му је супруга велика подршка у свему, а време које проводи са породицом драгоцено.

Осим посла у Центру за обуку везе и информатике, потпоручник Вукадиновић постиже значајне спортске резултате. Више пута био је државни првак у атлетици на 200 и 400 метара, а 2015. године учествовао је и на Светским војним играма у Јужној Кореји. За све што постиже потпоручник Вукадиновић каже да има подршку и разумевање породице и Министарства одбране и Војске Србије.

Командир вода у Првом центру за обуку у Сомбору потпоручник Стефан Азарић истиче да ће за њега 2019. година по много чему бити година за памћење.

- За мене је 2019. година најуспешнија до сада. Стекао сам први официрски чин, у новембру сам се оженио, а тим поводом сам и овде, будући да је то у Војсци Србије 500. брак. Очекујем принову у породици и у 2020. години настављам са слављем – поручује потпоручник Азарић.

Патриотизам, љубав према војсци, али и породична традиција, привукли су потпоручника Азарића, који је из Бањалуке, у војне редове.

- Отац ми је официр. Ја сам официр и имам млађег брата који је трећа година Војне академије. Отац се већ остварио у каријери, а ми, млађи, планирамо да останемо у Србији и Војсци Србије – рекао је потпоручник Азарић и истакао да је задовољан што Министарство одбране и Војска Србије разним подстицајима показују да брину о својим припадницима.

Брак заставника Грујице Радовановића и десетара Сунчице Радовановић, такође је проглашен петстотим браком у Министарству одбране и Војсци Србије, имајући у виду да су се венчали истовремено када и потпоручник Азарић.

Супружници Радовановић, који су запослени у Првом складишном батаљону Централне логистичке базе у Пожеги, истичу да су мере које Министарство одбране и Војска Србије предузимају ради побољшање живота својих припадника значајне.

За заставника Радовановића који је у војсци 25 година, посебно је важно што војска подједнако пружа подршку и породици и појединцу, док његова супруга Сунчица додаје да њој, као мајци и професионалном војнику много значи што су колеге и колектив добри и излазе јој у сусрет кад год јој је нешто потребно.

- Све мере које Министарство одбране и Војска Србије примењују да би нас подстакли да будемо успешнији веома су стимулативне и надамо се да ће тако бити и у будућности, јер смо ми због тога све бољи и бољи – истакла је десетар Сунчица Радовановић и захвалила министру Вулину за пакетиће које је поделио њеној деци.

Пријему код министра одбране присуствао је и заступник команданта Команде за обуку бригадни генерал Јелесије Радивојевић.

Караџић се огласио из Хага! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА