Најновије

ИРАН И АМЕРИКА СВЕ УНАПРЕД ДОГОВОРИЛИ! Шок сведочење Дарка Трифуновића: Цео напад је исцениран! Откривени сви детаљи!

Аналитичар Дарко Трифуновић сматра да је амерички ваздушни напад у којем је убијен ирански генерал Касем Сулејмани, након чега је уследило ракетрирање америчке базе у Ираку, исценирани напад и додаје да не очекује да сукоб даље ескалира.

Дарко Трифуновић (Фото: Јутјуб)

"Ракете које је испалио Иран Америка је могла да пресретне и да их обори у сваком тренутку. Имају такав капацитет, и зато сматрам да ово што се десило је договорен сценарио", рекао је Трифуновић.

Он сматра да је ово прокси, односно посреднички рат, око територија Ирака и Сирије, и да након ова два догађаја сукоб између Ирана и Америке неће даље ескалирати.

"Ово је прокси рат око територија Ирака и Сирије. Иран је велика регионална сила, Америка је супер сила. Иранска пропаганда ће убедити своје грађане да су они не знам колико људи побили у Ираку, након чега ће ширити те приче како би задовољили јавно мњење. Са друге стране Америка тврди да нико од њихових војника није страдао. Стога према овим параметрима сада, не очекује се даља ескалација", сматра Трифуновић.

По његовом мишљењу до напада на Сулејманија је морало доћи јер је прозивао председника Америке Доналда Трампа, а да је на то Иран реаговао због јавности.

Трифуновић додаје да међутим треба узети у обзир да је председник Америке Доналд Трамп веома непредвидив и да његови кораци даље могу и да изненаде.

Он упућује на и то да је овај сукоб пример на коме грађани Србије могу да виде силе прибегавају посредничким сукобима.

"Ово је јасна слика да су сукоби на нашим просторима, били сукоби других сила, а да су жртве биле Срби, Хрвати и Мислимани", рекао је Трифуновић.

Иранска национална гарда објавила је да је синоћ ракетирала америчку базу Аин ал-Асад, око 200 километара западно од Багдада, с 10 пројектила земља-земља, као одговор на убиство иранског генерала Касема Сулејманија.

Прочитајте ОВДЕ    која је то катастрофална Трампова грешка.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА