Најновије

СИНЕПЛЕКС ПРЕДСТАВЉА НОВЕ ХИТОВЕ: Продужене празничне дане проведите уз доктора Дулитла, руски блокбастер, нови цртаћ, оперу...(ВИДЕО)

На репертоару Синеплекс 4Д Делта Сити, Синеплекс УШЋЕ Шопинг Центра и Синеплекс БИГ Београд биоскопа за период од 9. до 15. јануара се налазе четири нова наслова и пренос Метрополитен опере.

Др. Дулитл (Плакат из филма)

Уживајте у празничним данима и свратите у неки од биоскопа, проведите се с породицом и пријатељима уз нове филмске хитове.

,,1917”

- Оскаром награђени редитељ Сем Мендез, познат по великим хитовима попут Вртлога живота, Скајфал и Спектре, представља спектакл о Првом светском рату једноставног назива ,,1917”. Напета ратна драма прати два млада британска војника, који добијају наизглед немогућу мисију. У трци против времена морају прећи непријатељску територију и доставити поруку која ће зауставити напад на стотине војника, који немају појма да се напад спрема, а међу њима је и брат једног од двојице војника. Оскаровац Мендес у филму приказује заиста фантастичне, али и застрашујуће ратне сцене које нисмо до сада имали прилике да видимо на великом платну.

,,Дулитл” СИНХ/ТИТЛ

- Роберт Дауни Џуниор оживљава један од најдражих књижевних ликова у живописној обради чувене приче о човеку који је могао да прича са животињама - Дулитлом. Након што је изгубио супругу седам година раније, ексцентрични Др Џон Дулитл познати доктор и ветеринар, повлачи се иза високих зидина Дулитл дворца сам са својом групом егзотичних животиња. Али када се млада краљица тешко разболи, безвољни Дулитл је приморан да се упути у епску авантуру до митског острва у потрази за леком, користећи своју памет и храброст, док се сусреће са старим непријатељима и открива чудесна створења. У филму такође играју Антонио Бандерас, Мајкл Шин и добитник Оскара Џим Бродбент а гласове су позајмили и још једна добитница Оскара Марион Котијар, Франсес де ла Тур, Рејф Фајнс, Селена Гомез, Том Холанд и Крејг Робинсон.

,,Инвазија”

- Најишчекиванији руски филм године, спектакуларни блокбастер "Инвазија" истражује тајну човечанства, а фантастична стварност само погоршава истрагу. Постоји један начин да се победи - остати човек. Прошле су три године од пада ванземаљског брода. Катастрофа која се десила, заувек је променила живот девојчице из Чертанова али и поглед становника на комплетан универзум. Чини се да је ово био највећи тест за човечанство. Оно чега људи још увек нису свесни јесте да ће ускоро доживети нови сусрет. Да ли су спремни на то?

,,Мисија Арктик” СИНХ

- Арктичка лисица Свифти ради у поштанској служби, али сања о томе да једног дана постане Топ Дог - арктички хаски курир. Да би доказао да је вредан улоге, тајно заповеда испоруку пакета на тајанствену локацију. На путу према тамо налети на непознату тврђаву у којој се суочава са злобним генијем Отом, који има механичке ноге и омандује лојалној војсци необично уљудних следбеника...

МЕТРОПОЛИТЕН ОПЕРА

“Воцек”

- Јаник Незет-Сегин диригује новом продукцијом Вилијама Кентриџеа у Берговом екпресионистичком ремек-делу Војцек, које се због снажних емоција и брилијантности сматра једном од најзначајнијих опера 20. века. Настала у петој години након Првог Светског рата, описује Бергову мрачну истрагу о војницима, засновану на злу друштва, стављајући Кентриџа на рушевине степеништа, одбаченом намештају и крхотинама. Он сам, својом театралношћу анимира цртеже на угљу заједно са другим цртежима, мапама и филмским исечцима, евоцирајући ноћни свет пун палих авиона, сабласних гас маски и бојних поља. Питер Матеи дебитује као Војцек а Елза ван ден Хевер ас Мариај, мајка његовог детета. У улози Војцековог мучитеља нашли су се Кристофер Вентрис као мајор, Герхард Сигел као капетан и Кристијан Ван Хорн као доктор. Ендрју Стејплс дебитује на Метовој сцени у улози Андреса. Кентриџ који је раније режирао Бергову ,,Лулу” и Шоштаковичев ,,Нос” у Метрополитену, покупио је одушевљење критике на Фестивалу у Салзбургу 2017. године. Кентриџева режија је копродукција Метрополитена, Компаније Канадска Опера и аустралијске опера и Фестивала у Салзбургу.

Прочитајте ОВДЕ   шта је то невероватно урадио Милош Биковић.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА