Најновије

ВЛАДИКА ГРИГОРИЈЕ РАЗОТКРИО ЂУКАНОВИЋА: Он жели да направи инцидент, само га то још може спасти!

Епископ диселдорфски и целе Немачке Григорије каже да се у Црној Гори тренутно ради о покушају да председник Мило Ђукановић направи инцидент, јер га само то још може спасти. Њему више нико не верује у причу да се ту ради о бризи за црногорски идентитет, ни Срби у Црној Гори, ни Црногорци, већ је то само изговор.

Епископ диселдорфски и целе Немачке Григорије (Фото: Јутјуб)

Већ недељама у Црној Гори траје спор око питања имовине Српске православне цркве. У центру пажње је старо питање црногорског идентитета.

Камен спотицања је одредба Закона о слободи вероисповести, који је крајем децембра изгласан у црногорској скупштини и који је ступио на снагу данас, а по коме се држави враћају верски објекти и земљиште које верске заједнице користе на територији Црне Горе, а за које се утврди да су изграђени средствима државе или су били у њеном власништву до 1. децембра 1918. године.

Епископ диселдорфа и целе Немачке Григорије рекао је за Дојче веле да Закон о слободи вероисповести у Црној Гори тражи да се докаже имовина над храмовима који су изграђени у 13, 14. и 15. веку.

– То су градили задужбинари, претежно Немањићи. Касније и други. И градио је народ. Како је сада могуће ићи у неки катастар из 13. века и доказати да неки манастир, рецимо Морача, припада цркви – пита се владика Григорије.

– Ради се о покушају да Мило Ђукановић направи инцидент, јер га само то још може спасти. Сви знају да он влада свим, држава је његова приватна држава, он сву моћ има у својим рукама – истиче владика и додаје да црногорском председнику више нико не верује у причу да се ту ради о бризи за црногорски идентитет, ни Срби у Црној Гори, ни Црногорци, већ да је то само изговор.

– То је једино што је могло да изазове сукобе између Срба и Црногораца у Црној Гори. Ја мислим да је намера била да се на том тананом религијском плану изазову сукоби, да се изазову емоције, да се људи посвађају, потуку, а онда да он испадне миротворац и једино решење за ту земљу – каже владика Григорије.

Како је Дојче веле раскринкао Ђукановића сазнајте ОВДЕ.

Извор: Дојче веле

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА