Најновије

НЕ МОГУ ДА ИМ ОПРОСТЕ УБИСТВО КОМАНДАНТА: Револуционарна гарда припрема још жешћу освету (ВИДЕО)

Иранска Револуционарна гарда, чији је најугледнији командант Касем Сулејмани убијен прошле недеље, што је свет на тренутак довело на ивицу рата, запретила је да ће ускоро предузети „још жешћу освету“ против САД.

Иранска војска (Фото: Јутјуб)

То је изјавио виши командант Револуционарне гарде Абдолах Араги после обраћања америчког председника Доналда Трампа и поруке да Иран „изгледа попушта“ након ракетног напада на америчку базу у Ираку, у којој није страдао ниједан Американац.

Иранска новинска агенција „Тасним“ пренела је и да је други човек Револуционарне гарде Али Фадави рекао да је ирански ракетни напад био „демонстрација иранске војне моћи“ и да америчке снаге нису могле да предузму апсолутно ништа.

Сулејмани је убијен 3. јануара. Као командант иранске Револуционарне гарде он је био на челу специјалних јединица, бригаде Ал Кудс и руководио је мисијама у иностранству.

Револуционарна гарда су елитне јединице иранске војске које Сједињене Државе класификују као терористичку организацију.

Раније данас је објављено да је Иран завршио освету за убиство генерала Сулејманија и да неће предузимати нове војне акције ако не буде нове агресије САД.

„Све наше акције су биле пропорционалне убиству Касема Сулејманија. Она је завршена. Ако САД више не буду предузимале војне акције против Ирана, ни ми нећемо предузимати такве акције“, рекао је стални представник при УН Маџид Тахт-Раванчи.

У међувремену, стална представница САД при УН Кели Крафт саопштила је да је Вашингтон већ послао Савету безбедности УН писмо, у којем се наводи да су САД спремне на преговоре са Техераном без икаквих предуслова, како би се смањиле тензије у региону.

Међутим, Тахт-Раванчи сматра да је сарадња са САД у условима санкција против Ирана немогућа.

Све о војсци која је напала Амере прочитајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА