Најновије

НАУЧНИЦИ ТВРДЕ: Вакцина неће вратити живот у нормалу на пролеће!

Чак и ефикасна вакцина против коронавируса неће на пролеће вратити живот у нормалу, упозорила је данас група водећих научника Британског краљевског друштва.

Вакцина (Фото: pixabay. com)

Вакцина се често доживљава као "свети грал" који ће окончати пандемију, али научници у извештају наводе да морамо бити "реални" у вези с тим шта вакцина може да постигне и када, преноси BBC.

Они наводе да рестрикције можда треба постепено релаксирати, јер би можда могла проћи и година док се не направи вакцина.

Тренутно се у свету развија више од 200 вакцина против коронавируса.4

"Вакцина пружа велику наду у потенцијални крај пандемије, али знамо да је историја развоја вакцине пуна неуспеха", рекла је докторка Фиона Кали са Националног института за срце и плућа Краљевског колеџа у Лондону.

Упркос томе што постоји оптимизам британске владе да би неки људи могли да се вакцинишу већ ове године док би масовна вакцинација могла да се догоди почетком наредне, Краљевско друштво упозорава да је то дуготрајан процес.

"Чак и када вакцина буде доступна, не значи да ће се за месец дана сви вакцинисати, говоримо о шест месеци, девет месеци... години", рекао је професор Нилај Ша, шеф хемијског инжењеринга на Краљевском колеџу у Лондону.

"Нема говора о томе да ће се живот одједном у марту вратити у нормалу", додао је он.

Истраживачи упозоравају да предстоји још много изазова и да ће бити потребно још доста времена да се добију сви битни одговори, као што је питање дугорочног имунитета.

Након погодка азербејџански хеликоптер се срушио у Иран! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА