Најновије

НИСУ КРИВИ ШИПТАРИ, ВЕЋ ОНИ КОЈИ ИМ ОВО ДОПУШТАЈУ! Приштина отворено присваја југ Србије и прави "Велику Албанију"

Албанци у Приштини никако не мирују и желе активно и константно настављају да остваре свој сан о формирању велике Албаније и припајања југа Србије тзв. Републици Косово, а сада су како се сазнаје формирали и Канцеларију која ће радити на помоћи "Прешевској долини".

Илустрација (Фото: принтскрин)

Одлуком тзв. Владе Косова на челу са Авдулахом Хотијем формирана канцеларија која ће према речима из Приштине радити на помоћи "Прешевској долини", али иза свега крије се управо жеља о припајању овог дела Србији тзв Републици Косово, а касније и стварању "Велике Албаније".

-Албанци у Приштини намерно читав регион називају "Прешевска долина, који је потпуно погрешан географски термин и заправо не постоји. Али овде се ради о великоалбанској хистерији која дуго влада на овим просторима и желе да тај географски појам измисле и усаде као релевантан. У том географском подручију не живе само Албанци па им је он потребан како би читав део југа Србије отели и припојили га својој лажној држави - каже извор из Приштине.

Према његовим речима формирањем ове Канцеларије из Приштине ће сада легално, под окриљем помоћи "Прешевској долини" ићи огромне количине новца са циљем да се Албанци подстакну на немире и на сецесију тог дела Србије.

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић каже да се чак и у нашим медијима  чује да за Бујановац, Медвеђу или Прешево користе назив 'Прешевска долина', што је потпуно нетачно и погрешно, јер то има један потпуно другачији циљ и смисао.

- Није ми јасно одакле сад та идеја кад у Медвеђи имате само 6,5 одсто Албанаца, у Бујановцу су 47 одсто Срби. Немогуће да они сада желе да новцем из буџета тзв. Косова, преко те канцеларије, инвестирају у Медвеђу или Бујановац - рекао је Петковић.

Према његовим речима, заправо се не ради о финансирању јер, како је рекао, Албанци из Приштине немају новца да обезбеде бољи живот ни Албанцима на Косову и Метохији.

- Немамо ми проблем када је реч о финансирању. Албанија је могла да финансира у Прешеву шта год је хтела - инфраструктурне пројекте, школе..., баш као што је то Србија радила у Републици Српској или кад је помагала Србе у Црној Гори. Не ради се о томе. Овде је реч о једном политичком пројекту, који има за циљ да изазове реакцију државе Србије због тога што они говоре како би Косову требало да се припоји 'источно Косово' како они говоре за ту тзв. Прешевску долину - рекао је Петковић.

Како ће изгледати нова српска Влада прочитајте ОВДЕ.

Извор: Objektiv.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА