Најновије

СИН ЈЕРМЕНСКОГ ПРЕМИЈЕРА ИДЕ У РАТ: Мајка га испратила, а ово су њене потресне речи! (ВИДЕО)

Супруга премијера Јерменије Ана Хакобиан рекла је да нема ништа племенитије него дати свој живот за Отаџбину. То је изјавила у разговору са женама посланицама Нагорно-Карабаха, где је отишла 27. септембра.

Јерменска војска. (Фото: Јутјуб)

Јерменски народ се налази пред историјском прекретницом за јерменски народ, и ми се можемо ослонити само на себе, нагласила је она. Ана Хакобиан је позвала све мајке и жене, ћерке и сестре да буду јаке и да се ничега не плаше.

Пре пута у Карабах, супруг Никол Пашињан јој је рекао да њихов једини син Ашот иде у Карабах, пошто је резервиста. Ашот је прикупио и припремио документа, а мајка га није заустављала, напротив.

- Рекла сам му: "Да, сине, обуци униформу и иди. Ја те обожавам, али нема ништа племенитије него дати живот за отаџбину. Нисам знала каква ће ситуација бити тамо, и да ли ћемо моћи да се чујемо. Испоставило се да тог дана није отишао, већ је одређен каснији датум за његову регрутацију, али ја и даље стојим при својим речима, написала је Хакобианова на фејсбуку.

Ситуација у Нагорно-Карабаху ескалирала је крајем прошле недеље. Две стране се међусобно оптужују за иницирање сукоба. Министарство одбране Азербејџана је 27. септембра саопштило да су Оружане снаге Јерменије гранатирале места на линији разграничења у Карабаху и да међу жртвама има цивила и војника. Према изјавама Министарства одбране Јерменије, Карабах је био подвргнут ваздушним и ракетним нападима. Јереван је тврдио да је Баку започео офанзиву у правцу Карабаха.

У непризнатој републици Нагорно-Карабах саопштили су да је неколико места, укључујући и главни град Степанакерт, подвргнуто артиљеријској паљби. Власти су позвале становништво да се сакрије, а касније су прогласиле ванредно стање и мобилизацију у Карабаху.

Јерменија је такође прогласила ратно стање и објавила општу мобилизацију. Председник Азербејџана одобрио је увођење ратног стања у бројним градовима и регионима земље и полицијски час у земљи, а такође је објавио делимичну мобилизацију.

Катастрофа сиријских теророриста који су због новца отишли да ратују на страни Азербејџана! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА