Најновије

БАКИЋ: Власт брутална и бахата, уништава достојанство људи!

Под паролом “Знате и сами да слобода неће доћи сама” удружење Скупштина слободне Србије је најавио данас протест испред Филозофског факултета с почетком од 18 часова. Тим поводом гост емисије “Пробуди се” био је један од истакнутих чланова ове организације, архитекта Драгољуб Бакић.

Драгољуб Бакић. (Фото: Јутјуб)

Подсетимо, осим Бакића, Скупштину слободне Србије чине бројне истакнуте личности из јавног живота, међу којима су академик Душан Теодоровић, професори Универзитета у Београду Биљана Стојковић и Чедомир Чупић, епидемиолог Зоран Радовановић.

Говорећи о људима који чине овај паралелни парламент, Бакић истиче да је у питању удруживање професора са Универзитета у Београду са војвођанским паорима, чији је заједнички циљ промена начина владања у Србији

“У Србији се влада страхом, притисцима, лажима, демагогијом. уценама, популизмом, простаклуком, корупцијом, примитивизмом и незнањем. Ове две последње ствари (примитивизам и незнање) наша данашња власт надокнађује бруталношћу и бахатошћу која нараста сваким даном. То чини људе несрећним и то их ментално дестабилизује. То им уништава достојанство и самопоуздање. Како ће један родитељ да васпитава децу да кроз живот иду уздигнутог чела кад је он сам погнуте главе”, навео је Бакић.

Протест испред Филозофског факултета бића прва јавна промоција Скупштине слободне Србије, наводи Бакић, напомињући да је то само први корак у формирању овог тела.

“То је први корак, где су Скупштини приступили појединци. Већ од сутра њој приступају сви они који сматрају да треба да узму судбину у своју руке. Овде могу да приступе и грађанска удружења, синдикати, покрети, као и политичке странке. Скупштина слободне Србије се неће бавити страначком политиком, већ променом начина владања у Србије”, навео је Бакић, позивајући све који данас буду присуствовали скупу испред Филозофског факултатета да носе маске.

Митрополит Амфилохије послао снажну поруку из болнице! Више о томе ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА