Најновије

ТРОЈНИ САВЕЗ КРЕНУО НА КАРАБАХ: Рат се наставља

Министарство спољних послова Републике Арцах издало је саопштење о кршењу хуманитарног примирја од Азербејџана, о чему су се странке договориле синоћ у Москви.

Азербејџанска артиљерија (Фото: Министарство одбране Азербејџана)

„Најоштрије осуђујемо издајничко кршење споразума од стране Азербејџана постигнутих уз посредовање Руске Федерације о прекиду ватре у хуманитарне сврхе ради размене ратних заробљеника и тела мртвих.

Посебно је еклатантна чињеница да је тројни савез Азербејџана, Турске и међународних терориста започео офанзиву одмах након што је одбрамбена војска Републике Арцах најавила прекид ватре у оквиру хуманитарног примирја.

Својим поступцима Азербејџан је поново показао да је лупешка која не испуњава своје обавезе ни 5 минута.

Данашњи издајнички напад је још један убедљив доказ да Азербејџан преговоре користи искључиво као параван за припрему војних акција.

У тренутним околностима, међународна заједница може зауставити ту земљу само на један начин - признавањем Републике Арцах, која ће обезбедити неопходне правне механизме за гарантовање мира и сигурности како за нашу републику, тако и за читав регион “, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Нагорно-Карабаха (Републике Арцах).

Заузврат, азербејџански министар спољних послова Џејхун Бајрамов рекао је да прекид ватре у борбеној зони у Нагорно-Карабаху тренутно није ступио на снагу због недостатка услова за његово спровођење.

„Све док прекид ватре из хуманитарних разлога није започео због недостатка услова за његово спровођење“, рекао је министар спољних послова.

Дипломата уверава светску заједницу да су Јермени после 12:00 (по локалном времену), када су требало да ступе на снагу споразуми о прекиду ватре постигнути након састанка министара спољних послова Азербејџана и Јерменије у Москви, покушали офанзиву у више праваца у Нагорно-Карабах.

„Борбе још увек трају“, нагласио је Баирамов.

О тактикама обојене револуције Алексеја Наваљног прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА