Најновије

НЕМА РАЗГОВОРА У ЗАТВОРУ: Лукашенко пружио руку помирења опозицији, али Тихановска одбија дијалог! (ВИДЕО)

Изненадна посета председника Белорусије Александра Лукашенка својим политичким противницима у притвору, по мишљењу аналитичара представља његов покушај да започне дијалог и смањи тензије у земљи, док опозициона лидерка Светлана Тиханоска поручује да нема дијалога у затворској ћелији.

Александар Лукашенко. (Фото: ria.ru)

Лукашенко се јуче састао са 11 ухапшених представника опозиције укључујући бившег председничког кандидата Виктора Бабарика, како би разговарали о уставним реформама.

-Устав не може да се пише на улицама- рекао је Лукашенко напомињући да земља живи под мотом "дијалог сада!".

Лукашенко је изјавио да је у истражном затвору са представницима опозиције разговарао четири и по сата, а на фотографијама и снимку види се како сви седе за столом.

Новинска агенција Белта пренела је да је циљ белоруског председника да саслуша свачије мишљење, као и да су учесници заједнички одлучили да детаље разговора држе у тајности.

Међу саговорницима били су бивши директор Белгазпромбанке Виктор Бабарико и његов син Едуард, чланица президијума опозиционог Координационог савета Лила Виласова и координатор опозиционих штабова, бизнисмен Јуриј Воскресенски, политицки спин-доктор Виталиј Шкљаров и други.

Неки други опозиционари оцењују да Лукашенкова посета показује његову слабост. Лидерка опозиције Светлана Тихановска која је у егзилу у Литванији после састанка написала је на друштвеним мрежама да је Лукашенко "признао постојање политичких затвореника које је некад звао криминалцима. Овај догађај је резултат нашег притиска".

-Нема дијалога у затворској ћелији – додала је она.

Посматрачи оцењују да је Лукашенкова посета део његових напора да одузме снагу демонстрнтима нудећи реформе као што је предлог израде новог устава.

-После двомесечних протеста и тешких репресија, Лукашенко настоји да смири ситуацију - оцењује Валери Карбалевич, независни политичар експерт из Минска.

Јермени ракетирали град у дубини територије Азербејџана! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА