Најновије

НЕКО ЋЕ МОРАТИ ДА УТИША СВОЈУ АРОГАНЦИЈУ И АГРЕСИЈУ: Руси покрећу пројекат Ту-160М2

Наставак производње стратешког бомбардера Ту-160 у Русији поставиће Сједињене Државе на своје место. Ово је наведено у чланку кинеског медија Соху.

Ту 160 (Фото: РИА)

У условима савремених борбених дејстава стратешким бомбардерима додељује се важна улога. Представљајући праве ваздушне тврђаве, такве летелице су способне да одлуче о исходу сваке конфронтације у најважнијем тренутку.

Због тог разлога, амерички инжењери данас раде на стварању суштински нових стелт бомбардера.

У Русији су кренули другим путем, кажу кинески новинари. Руско руководство је одлучило да оживи пројекат Ту-160М2 – дубоко модернизовану верзију “Белог лабуда”.

Упркос чињеници да је бомбардер направљен средином 20. века, и даље је страшно оружје које изазива озбиљну забринутост Американаца.

“Перформансе Ту-160М2 су толико високе да авион несумњиво представља велику претњу за Сједињене Државе. Оно што САД још више брине је то што Руска Федерација може започети масовну производњу ових машина”.

Појава великог броја таквих летелица у саставу Руских ваздухопловних снага не само да ће додати Русији самопоуздање у одбрани свог положаја на међународној сцени, већ ће још више збунити америчке политичаре.

Руски бомбардер ће их ослободити њихове ароганције и присилити их да напусте своје агресивне ставове. Поред тога, Ту-160М2 ће помоћи Москви да значајно побољша заштиту своје националне безбедности.

Јермени ракетирали град у дубини територије Азербејџана! Има мртвих! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА