Најновије

ТУРЦИ ПРОМЕНИЛИ ПЛОЧУ: Ево какво решење за Нагорно-Карабах предлажу сада

Турске власти позвале су вечерас на организовање преговора о Нагорно-Карабаху на којима би учестовали представници Азербејџана, Јерменије, Русије и Турске у циљу решавања сукоба у тој спорној области после уведеног крхког прекида ватре.

Нагорно Карабах (Фото: Јутјуб)

Представник турског председништва Ибрахим Калин позвао је на организовање преговора са учешћем те четири земље наводећи да је Русија на страни Јерменије а Турска на страни Азербејџана.

- Пошто је Русија на страни Јерменије, а ми Турска, подржавамо Азербејџан, хајде да се те четири стране састану и разговарају о решавањау проблема - рекао је Калин.

Званичници саопштили су раније данас да је број погинулих у сукобу снага Јерменије и Азербејџана око области Нагорно-Карабах достигао 600.

Званичници две стране пријављују нове војне и цивилне жртве док се борбе настављају упркос споразуму о обустави ватре од суботе у подне.

Нагорно-Карабах је енклава у Азербејџану насељена Јерменима и од рата у првој половини деведесетих година, влада у Бакуу нема контролу над том територијом.

О најтежој борби у Карабаху прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА