Најновије

НАПАДНУТА ТЕРИТОРИЈА ЈЕРМЕНЈЕ: Рат се шири изван граница Нагорно-Карабаха

Министарство одбране Јерменије издало је саопштење у којем је оптужило азербејџанску војску за ударе на локацијама војне опреме на територији Јерменије.

Експлозија (Фото: Министарство одбране Азербејџана)

„Азербејџанске оружане снаге су 14. октобра циљале на војну опрему, која је била на борбеном дежурству у пограничном појасу са Карвачаром на територији Републике Јерменије, само на основу претпоставки да је та опрема била спремна за удар на цивилна насеља Азербејџана.

Непотребно је рећи да ова изјава азербејџанског Министарства одбране не може имати никакво поткрепљење.

У ствари, војно-политичко руководство ове земље дозвољава себи, само на основу претпоставки, да пуца на војну опрему која се налази на територији Републике Јерменије и извршава нормалну борбену дужност.

Потврђујући да до сада није испаљена ниједна ракета, граната или метак са територије Републике Јерменије у правцу Азербејџана, истовремено изјављујемо да од сада оружане снаге Републике Јерменије задржавају право, према истој логици, да гађају било који војни објекат. или кретање на територији Азербејџана.

Војно-политичко руководство Азербејџана сноси пуну одговорност за процес промене борбене зоне и логике. Срећом, нема жртава или рањених “, рекло је јерменско војно министарство.

Ујутро је Баку објавио да су у 08:36 по локалном времену азербејџанске оружане снаге уништиле још један ракетни систем смештен у пограничним регионима Јерменије.

Узнемирујуће снимке са ратишта у Нагорно-Карабаху можете погледати ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА