Најновије

СВЕТСКИ МОЋНИК ИМА РЕЦЕПТ ЗА ОБРАЧУН АМЕРИКЕ СА КИНОМ! Кисинџер предложио да се понови исти трик као са СССР

Бивши амерички државни секретар Хенри Кисинџер је предложио да се са Кином понови исти трик као са Совјетским Савезом крајем 60-их, почетком 70-их година прошлог века, када је политика побољшања односа праћена зближавањем Вашингтона и Пекинга ради заједничког супротстављања Москви.

Кинсинџер (Фото: Јутјуб)

Кисинџер је навео да Америка у овом тренутку, у односу на ситуацију од пре пола века, не напредује већ слаби, због чега јој је потребан нов начин размишљања, преноси Федерална агенција новости (ФАН).

Он је позвао политичаре да схвате да се време променило и да у савременом свету држава не може да „постигне такав ниво супериорности у стратешким и економским областима“.

Кисинџер је истакао да је неопходно увођење нових правила интеракције Америке и Кине у циљу „успостављања граница преко којих претње неће ићи“.  

Како „Взгљад“ пише, стручњаци су овај век назвали „веком америчко-кинеске конфронтације“. Претпоставља се да се овде не ради о освети због ширења ковида 19 или о заштити америчких произвођача, него је америчка елита почела да доживљава Кину као директну претњу безбедности и глобалном вођству Сједињених Америчких Држава. То је претња коју не могу зауставити инструменти глобализације и либерални светски поредак, пише лист.

Москва се спрема за прекид свих односа са Бриселом. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА