Најновије

ЈЕРМЕНСКИ ПРОФЕСОР СРПСКОГ ЈЕЗИКА ОБЈАСНИО: Хришћанство се брани у Јерменији! Спаја нас Свети Сава (ВИДЕО)

“Азербејџан не може добити Нагорно – Карабах. Бомбардују цркву, насеља, убијају старце, старице, децу и онда траже Нагорно – Карабах, е па не може. Јерменски војници знају зашто гину, али њихови војници који су плаћеници из Сирије нису борци и не знају за шта се боре. Ми знамо, боримо за историју и отаџбину. Отаџбина је изнад свега“ – каже почасни конзул Србије у Јерменији Бабкен Симонјан за емисију „Поглед“ на Националној ИН4С телевизији.

Црква Христа Свеспаситеља (Фото: Armenian unified infocenter)

Симонјан истиче да су сукоби између Јерменије и Азербејџана још увек у току, иако је потписано примирје.

„Азербејџанска страна није испоштовала потписано примирје и после само три сата почели су поново да пуцају гранатама на наша села. Ништа не поштују“ – говори Симонјан.

 „Многи желе у борбену линију. За нас живот ништа не значи, отаџбина је на првом месту и борићемо се за њу. Нећемо се никада предати“ – тврди Симонјан.

Он наводи да има много Срба који живе и раде у Јерменији.

„Знам да су Срби доживели геноцид више пута у својој историји. Срби знају шта је Косовска битка, Србима не треба објашњавати шта је турски зулум. Спаја нас иста судбина, исти менталитет, иста патња. Српско – Јерменско пријатељство траје више од 800 година, кад је Свети Сава посетио Јерменију“ – каже Симонјан.

Симонјан сматра да је Турска изазвала овај и Турска је та која каже да се њихов проблем може решити само ратом.

„Све организације су упозориле Турску да не сме да се меша и да Азербејџан мора зауставити рат. Овај рат има историју. Азербејџан као држава на светској мапи никад није постојао. Ушли су у састав Совјетског савеза без Нагорно – Карабаха, он тада није био у склопу Азербејџана. После три године од формирања Азербејџана је припојен, а Нагорно – Карабах је одувек припадао Јерменији“ – објашњава Симонјан.

Дијаспора помаже Јерменији и утицајни људи пружају велику подршку, између осталих ту су певачица Шер и инфлуенсерка Ким Кардашијан која је послала милион долара.

Узнемирујуће кадрове злочина над Јерменима можете погледати ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА