Најновије

ШТА ЈЕ ПЕСНИК ХТЕО ДА КАЖЕ? Све бесмислене изјаве Ане Брнабић (ВИДЕО)

Нова/стара председница Владе Ана Брнабић осим као прва жена и геј особа на премијерком месту остаће упамћена и по низу збуњујућих лексичких гафова приликом одговорања на питања новинара. Осим језичких гафова, било је ту и необичних одговора на наизглед обична и очекивана питања новинара.

Ана Брнабић. (Фото: predsednik.rs)

Није било лако премијерки да се суочи са честим питањима новинара. Нису питања била толико непријатна и учестала (у складу са позицијом, таква једино и долазе у обзир), колико је премијерка очигледно била неспремна за учестале и напорне медијске наступе.

Ево само неких од премијеркиних гафова, који су остали упамћени у јавности.

Како премијерка зна да је четвртак

Сада већ давне 2017. године, премијерка је објашњавала новинарима како зна да је наступио дан после среде.

“Устанем ујутру, и добијам прес клипинге, клипинг изгледа овако: “негативан клипинг, негативан клипинг, негативан клипинг…Ја онда знам да је четвртак и да су изашли недељници”, рекла је Брнабић.

На питање новинара Н1 кад је видела “негативне клипинге” на телевизијама, премијерка је рекла да јесте на Н1, па и на РТС, али није могла да се сети када.

“Има везе са мном, нема везе са мном”

Прошле године је на низу телевизија премијерка могла да види забавне спотове своје матичне партије СНС у којима се гласачи возе летећим колима и телепортују унаоколо.

С обзиром да се у спотовима потцртава дигитализациона агенда Владе, питање новинара како види ове спотове имало је смисла. Одговор баш и није:

“То има везе са мном, али и нема везе са мном. То је ствар коју сам ја наметнула као председница Владе, али ствар коју је цела Влада пригрлила”, рекла је Брнабић.

Глупо да меримо кад ће Влада

Премијерка је недавно имала и занимљиву изјаву о томе да ли би и колико брзо требало да буде формирана Влада. Председник је, иначе, “пробио” неколико сопствених рокова за формирање Владе, па је на још једно логично питање на ТВ Хепи о Влади, премијерка одговорила:

“Глупост је што се мери сваки дан када ће влада бити формирана, јер и сад ради техничка влада, али се опозиција, да ли зато што је лења, не бави суштином него формом”, рекла је Брнабић.

То што Србија због кашњења најважнијег извршног тела касни у процесу евроинтеграцијанема амбасадоре у најмање 24 државе немамо амбасадоре, нисмо изменили Устав…премијерка није сматрала битним.

Немам везе са корупцијом – верујте на реч

“У случају “Асека” није било никакве корупције. Ни ја ни мој брат тако нешто никада не би радили”, рекла је Брнабић након низа текстова о потенцијалном сукобу интереса између ње и њеног брата. Овој изјави фали још само “кеве ми” да би имала пун афористичарских потенцијал.

Иначе се јавни функционери не држи за реч него се контрулишу прописима.

Одлив мозогова није лоша ствар

И тако, на коцну, стижемо до последње изјаве која се тиче одлива мозгова. Погубна пракса младих, образованих грађана Србије, који у потрази за бољим животом напуштају земљу, може, сматра премијерка, бити корисна ствар.

“Нама није проблем, и није проблем ниједној земљи, када причамо о одливу мозгова је сам одлив мозгова. То може да буде и добро за једну земљу. Док год ви успете као земља да тај одлив мозгова пређе у циркулацију мозгова”, рекла је премијерка.

Јермени растурили азербејџанске снаге! Више о томе ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА