Најновије

''БУДИМО СПРЕМНИ НА НАЈГОРЕ'': Шеф Пентагона послао поруку савезницима

САД и савезници морају се агресивно такмичити с Русијом у свим деловима света и припремити се за најгоре, рекао је у уторак шеф Пентагона Марк Еспер.

Амерички војник (Фото: US Air Force)

"Будући да је ово такмичење светских сила, оно има глобални карактер. Видимо како Русија и Кина делују у Америци, Африци, на Блиском Истоку, на Арктику и Антарктику. Морамо се такмичити, морамо се такмичити агресивно. Сви смо заједно. А ако ограничавање неће успети, онда морамо бити спремни на најгоре “, рекао је Еспер током говора у Атлантском савету.

Према његовим речима, нико није очекивао да ће после распада Совјетског Савеза морати поново да се обрачунају са Русијом која се поново рађа.

Истовремено, Еспер је приметио да је неопходно одржавати комуникационе линије са Русијом и Кином како би се избегле грешке или неспоразуми.

"Не тежимо да уђемо у сукоб ни са једном од ових земаља. Не тежимо ограничавању Кине. Желимо да ово буде миран успон, у оквиру међународних правила, међународног поретка, норми које су нам користиле деценијама. И сада обе државе крше правила и ми морамо изаћи и бранити овај систем ", рекао је Еспер.

Према његовим речима, потребно је тражити подручја интеракције и радити са Русијом и Кином.

"Где се можемо такмичити и ако је потребно одупрети? Ово је само свет у којем живимо и морамо бити спремни на најгоре. А бити спремни на најгоре значи јачање наших савезника, стварање партнера, јачање наших способности улагањем у колектив безбедност “, - додао је министар одбране.

Нове снимке из Нагорно-Карабаха погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА