Најновије

ДАЧИЋ НОВИ ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ: Познато које странке састављају владу (ВИДЕО)

Лидер Српске напредне странке и председник Србије Александар Вучић рекао је да ће нова влада Србије бити ограниченог трајања и да ће председнички и нови парламентарни избори бити одржани најкасније 3. априла 2022. године. Ивица Дачић биће нови председник Скупштине Србије, додаје Вучић. Нову Владу СНС ће формирати са СПС-ом и СПАС-ом Александра Шапића, који ће имати једно министарство. Састав Владе биће познат наредних дана, а мандатарка ће експозе представити вероватно у среду ујутру, наводи Вучић.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Александар Вучић је на конференцији за медије, након седнице Председништва СНС-а, рекао да ће нову Владу СНС формирти са Социјалистичком партијом Србије и СПАС-ом Александра Шапића, који ће имати једно министарство.

Рекао је да ће Влада бити ограниченог трајања, што значи да ће, каже, парламентарни избори бити одржани заједно са председничким и то најкасније 3. априла 2022. године.  

Влада ће имати шест приоритета: борба против коронавируса, очување интереса у вези са Косовом и Метохијом, борба против мафије, очување независности и самосталног одлучивања Републике Србије, убрзане реформе и наставак економског оснаживања.

Председник Србије напомиње да су циљеви страховито високо постављени "као кад је Сергеј Бубка поставио лествицу на шест метара и прескочио".

Председник Народне Скупштине биће лидер СПС-а Ивица Дачић, рекао је Вучић. 

Додаје да ће састан владе бити познат наредних дана, а експозе мандатарке биће представљен вероватно у среду ујутру. 

О инциденту код председништва Србије прочитајте ОВДЕ.

Извор: РТС

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА