Најновије

КО ЋЕ У МИНИСТАРСКЕ ФОТЕЉЕ: Шта знамо и које су дилеме?

Нова Влада Србије биће временски орочена и радиће најкасније до 3. априла 2022. године када ће бити одржани нови избори, рекао је јуче председник Србије и лидер СНС-а Александар Вучић- Најавио је да ће коначан састав кабинета у Немањиној 11 бити познат после седнице Председништва СНС-а и да постоји још неколико дилема. У међувремену медији спекулишу о могућим министрима. Шта до сада знамо о кадровским решењима у новој Влади?

Влада Србије (Фото: Јутјуб)

Други мандат Ане Брнабић

Ана Брнабић је мандатарка за састав новог кабинета. Најавила је да ће влада бити коалициона и да ће у њој учествовати СПС и СПАС. Како је рекла, у влади ће бити нових људи, а коначан састав знаће се у недељу.

Дачић прелази у Скупштину

Досадашњи министар спољних послова и потпредседник Владе Ивица Дачић сигурно одлази из Владе. Он ће бити на челу републичког парламента.

Селаковић министар спољних послова?

Медији су јуче јавили да би генерални секретар председника Никола Селаковић могао да заузме место шефа дипломатије. Ана Брнабић синоћ на РТС-у није желела да коментарише медијске наводе, али је истакла да би волела да особа таквог калибра буде у Влади.

"Знам да је Селаковић био добар министар правде, знам да говори два светска језика и волела бих да буде у мом кабинету", рекла је Брнабићева.

Мали остаје задужен за финансије

Синиша Мали је потврдио да ће остати на челу Министарства финансија истакавши да је то за њега велика част и одговорност.

Место за СПАС, али не за Шапића

Једно место у новом кабинету припашће СПАС-у, али не и Александру Шапићу. Он је открио да неће ући у Владу, и да ће министар из редова Српског патриотског савеза бити мушкарац. Није познато о ком ресору је реч.

Ротација Стефановића и Вулина?

Поједини медији су писали да би министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и министар одбране Александар Вулин могли да замене ресоре. Упитан да ли је једна од недоумица министарство унутрашњих послова председник Вучић је рекао да ће Небојша Стефановић радити важан посао у сектору безбедности, не прецизирајући о којој је позицији реч.

Два нова министарства

Сасвим је извесно да ће бити формирана два нова министарства. И мандатарка и председник су најавили ресор за људска и мањинска права и друштвени дијалог.

Више жена и нова лица

Председник је саветовао мандатарки да се у новој влади нађе најмање 50 одсто жена, тако да би требало сигурно очекивати њихово веће учешће. Ана Брнабић је најавила и "значајан број нових људи".

Непознат статус мањина

Мандатарка је рекла да је мањинским странкама упутила отворен позив да учествују у новој влади, али се не зна које мањинске партије су то прихватиле. Председник Вучић је јуче говорио о већој заступљености мањина у влади помињући места државних секретара.

О новом скандалу на РТС-у прочитајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА