Најновије

ОБРАДОВИЋ: Зашто нови избори, Вучићу, ако је бојкот пропао

Председник Српске напредне странке и Републике Србије Александар Вучић, саопштио је да ће нови парламентарни избори бити заказани најкасније у априлу 2022. године, заједно са председничким. Ова вест запрепастила је многе, па тако и лидера Двери Бошка Обрадовића.

Обрадовић (Фото: Јутјуб)

Наиме, Обрадовић је на свом званичном Твитер налогу написао “да иако нема Скупштину ни Владу после четири месеца од лажних озбора, Александра Вучић најављује ванредне парламентарне изборе”.

“Зашто ако је бојкот пропао, ако су избори били демократски, ако је Скупштина легитимна, ако су тако убедљиво победили и ако нема ништа спорно?” упитао је Обрадовић.

Поједини су у коментарима на Обрадовићеву објаву навели да је бојкот заправо успео, и да је оваква Вучићева најава резултат.

Неки други су Обрадовићу поручили да сад треба кренути с бојкотом.

Подсетимо, Александар Вучић је након седнице Главног одбора СНС, у обраћању медјима рекао да ће нова Влада бити кратког рока и да ће нови избори бити заказани најкасније у априлу 2022. године. Такође, Вучић је казао да ће сва имена министара бити позната у недељу након седнице Председништва СНС.

Он је рекао и да ће лидер СПС Ивица Дачић бити нови председник Скупштине, као и да је са председником Српског патриотског савеза Александром Шапићем договорио да они имају једно министарство у новој влади, као и да је Шапић био спреман да подржи политику владе и без учешћа у њој.

Вучић је рекао и да ће актуелни министар полиције Небојша Стефановић радити у сектору безбедности, али није прецизирао да ли мисли на Безбедносно информативну агенцију, на чијем челу је тренутно функционер СНС Братислав Гашић.

У новој влади значајан број нових лица. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА