Најновије

РУСИ МАСАКРИРАЛИ ЏИХАДИСТЕ: Уништена цела колона возила која је ишла на фронт

Руски ратни авиони збрисали су џихадистички конвој на северозападу Сирије.

Илустрација (Фото: mil.ru)

Руско ваздухопловство извршило је снажне ваздушне нападе на северозападни део Сирије, јер су њихови ратни авиони гађали положаје Хаџат Тахрир Ал-Шама (ХТС) у провинцији Идлиб.

Према теренском извештају из провинције Идлиб, руско ваздухопловство је снажно бомбардовало положаје Хаџат Тахрир Ал-Шама, заједно са једним од њихових војних конвоја који је покушавао да стигне до првих линија на планини Ал-Завија.

У извештају се наводи да су руски извиђачки авиони пратили то подручје и надгледали кретање Хаџат Тахрир Ал-Шама пре него што су њихови ратни авиони у уторак ујутро извршили страховит напад на џихадистичке снаге.

Руско ратно ваздухопловство је уништило конвој возила, отприлике 8-10, који су ишли према првим линијама у провинцији Идлиб.

Овај најновији круг ваздушних напада руских ваздухопловних снага долази у исто време када се турска војска повлачи са четири осматрачнице у провинцијама Идлиб и Хама које су тренутно под опсадом Сиријске арапске војске (САА).

Извор из сиријске војске јавио је да је повлачење Турске са ових осматрачница дошао на захтев руских оружаних снага, које су претходно преговарале са Анкаром о предаји ових позиција влади.

Америка тестира ново оруђе. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА