Најновије

РУСИ УГРАДИЛИ ТАЈНИ ЧИП У С-400 ПРЕ НЕГО ШТО СУ ГА ПРОДАЛИ ТУРЦИМА! Војни аналитичар открио детаље

Вест да је Турска тестирала ПВО систем С-400 купљен од Русије покренула је по ко зна који пут питање преноса тајни моћног руског оружја у Сједињене Америчке Државе.

Илустрација (Фото: mil.ru/ Правда)

Турска, по уговору с Русијом, не може и не сме са својим НАТО ментором да подели тајне моћног ПВО, међутим, ако уговор чак и буде прекршен, Руси су унапред припремили изненађење - како за „провалнике“ у Сједињеним Државама, тако и за Анкару.

Наиме, противавионски ракетни систем С-400 спада у најмодернија руска оружја које могу да купе и инострани партнери. С-500 још није у продаји - он је само за "личну употребу", иако су и особине С-400 довољне да земљу заштите од инвазије, процењују руски аналаитичари.

Сада турски партнери тестирају ефикасност система, што свакако прате и Сједињене Државе.

Војни коментатор листа Комсомолскаја правда Виктор Баранец подсећа да уговор са Анкаром предвиђа забрану преношење овог оружја у трец́е земље, али и објашњава шта би се догодило када би Турска прекршила ово правило.

- Амерички стручњаци и даље неће моћи да реше загонетку руског С-400. Руски дизајнери, инжењери, технолози - нису будале. Пре продаје ових система, они у оружје убацују чипове који не дозвољавају циљање и пуцање на руске авионе који такође имају чипове који су у корелацији са онима у ПВО систему. Друго, такво оружје се продаје са смањеним борбеним могућностима. И трећа и најважнија ствар. "Златне главе" у нашем војно-индустријском комплексу смислиле су такве трикове да, ако Американци и пробају да отворе и декодирају шеме и дискове, сви подаци ће истог трена постати неупотребљиви. Чим Американци задру довољно дубоко у систем рада, одмах ће им све пропасти - нагласио је Баранец.

Сада је јасно због чега Путин прави онолико оружје. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер/tsargrad.tv

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА