Најновије

ОТКРИВЕНА МИСТЕРИЈА ШАПИЋЕВОГ МИНИСТАРСТВА: Ево који ресор ће СПАС добити у новој српској влади

Александар Шапић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да подржава одлуку да нова Влада буде ограниченог трајања пошто је то, каже, логична одлука.

Шапић (Фото: Јутјуб)

"Имате ситуацију у свету која је некарактеристична, у оваквим околностима које се мењају на дневном нивоу, геополитички савези се мењају, снаге различитих нација и држава и утицаја се мењају. Задржати добру позицију Србије неће бити лако. Зато је важно да се направи максимално јединство да покуша да се превизиђе овај период", напомиње лидер СПАС-а, који је и председник општине Нови Београд.

Сматра да није логично да оваква влада постоји четири године јер је, како каже, неприродно да опозиције нема у парламенту

"Није ово први случај у политици да кад су ванредне околности, да се на одређени период формира влада од најјачих странака да би се превазишао овај период", сматра Шапић.

Напомиње да СПАС од Српске напредне странке није тражио ништа: "Нешто захтевати са нашом подршком је политички некоректно, ни мудро, ни паметно".

Ипак, како каже, изненадила га је похвала председника Србије Александра Вучића. Додаје да претпоставља да претпоставља да су из СНС-а препознали квалитете људи из СПАС-а.

Шапић није желео да износи податак које ће министарство у новој Влади водити СПАС, иако, како каже, зна и ресор и име.

На питање да ли су тачни наводи да ће СПАС добити ресор популационе политике, Шапић је одговорио са: "Нисте лоше информисани".

Додаје да ће на следећој седници Скупштине поднети осваку на место посланика, како би наставио да води општину Нови Београд.

Када је реч о наредним изборима за градоначелника Београда, Шапић каже да се о томе још није разговарало са СНС-ом. 

Шта је одлучено на седици Кризног штаба прочитајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА