Најновије

ШОЈГУ ЗАХТЕВА ДА СЕ ФИНАЛИЗУЈЕ АМ-17! Ово је моћна јуришна пушка којом ће бити наоружани пилоти руских ловаца СУ-35 и СУ-57! (ВИДЕО)

Према званичном руском одбрамбеном листу Краснаја звезда, на недавном Форуму "Војска-2020", руски министар одбране Сергеј Шојгу затражио је од компаније "Калашњиков" да финализује аутоматску пушку АМ-17 за пилоте што је пре могуће.

Шојгу (Фото: kremlin.ru)

Шојгу сматра да оружје мора да добије суштинске модификације како би могло да задовољи стандарде пилота руских ваздухопловних снага, односно оптималну величину и тежину.

Обично сваки војни пилот носи пиштољ са најмање две кутије метака који се користи за самоодбрану у случају слетања на непријатељску територију (заједно са дугачком листом материјала која укључује чак и златнике и комплет за преживљавање), али АМ-17 који је први пут представљен на Форуму "Арми-2020" је "мала" јуришна пушка дуга 74 цм и тешка само 2,5 кг.

Укратко, није искључено да ова пушка буде опремљена даљим могућностима растављања цеви како би се смањила њена дужина по угледу на оно што је урадила Америка са ултра компактном верзијом М4 или Гау-5 А АСДВ (Оружје самоодбране ваздухопловства) опремљено одвојивом цеви за пилоте америчког ваздухопловства.

АМ-17 користи стандардни калибар од 5,45 × 39 мм са оквиром у којем  стаје 30 метака. Опремљена је телескопским носачем који се може бочно преклопити, што смањује његову укупну дужину на 49 цм. Може да пуца у полуаутоматском или потпуно аутоматском режиму, а тактички пригушивач се може ставити на уста цеви.

Азербејџан напредује ка стратешком коридору - прети катастрофа. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА