Најновије

ГЕНЕРАЛ ЗДРАВКО ПОНОШ: Избори 2022. добра вест

Потпредседник Народне странке Здравко Понош изјавио је јуче да је најава расписивања превремених парламентарних избора за април 2022. године добра вест и да је опозиција спремна да на њих изађе ако се створе фер услови.

Здравко Понош (Фото: Јутјуб)

Он је, према саопштењу, за Нову С рекао да је начин да се до тога дође дијалог власти и опозиције уз посредовање Европске уније, која би требало да буде гарант да ће се договорено спровести и гарант за тумачење договореног, а да ће опозиција вршити притисак да се створе фер услови.

Понош је рекао да за годину и по дана може много тога да се промени, а да се озбиљна опозиција увек спрема за изборе, а не тек када се створе услови за фер изборе.

Упитан да ли би о изборним условима разговарао са новим председником Скупштине Србије Ивицом Дачићем, Понош је одговорио да би са њим разговарао као са представником власти, али да би волео да „секундант буде неко из Брисела“.

Казе и да је „прилично уверен“ да су и друге странке "праве опозиције" спремне на суштински дијалог.

Оценио је и да су странке које су бојкотовале претходне изборе, те изборе добиле, јер је смисао бојкота и био да се на следеће изборе не чека четири године.

"Знали смо да власт која произађе из таквих избора, на којима неће учествовати нико ко је права опозиција, неодржива“, рекао је Понош.

Упитан о новој Влади Србије, Понош сматра ће у њој бити људи „који немају професионални интегритет“ и да ће мање више бити "већ виђено".

"Ако институције раде свој посао и ако посао дате људима од струке, онда ће то ваљати", закључио је Понош, саопштила је Народна странка.

Какву поруку је Путин послао Вучићу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА