Најновије

ТУРЦИ СПУСТИЛИ АМЕРЕ НА ЗЕМЉУ: Уместо што нас критикујете, направите нешто боље од система С-400 (ВИДЕО)

Уместо критика због тога што је купила руски ПВО систем С-400, Анкара од НАТО очекује алтернативно техничко решење, саопштило је турско Министарство одбране.

С-400. (Фото: ria.ru)

„Од наших савезника (НАТО) и пријатеља очекујемо да се, уместо што издају саопштења која нарушавају наше односе, усредсреде на преговоре о потрази за допунским техничким мерама које би биле алтернатива С-400“, истичу у Министарству.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган је недавно потврдио да су турске оружане снаге спровеле испитивања С-400 у области близу града Синоп на Црном мору.

Из Пентагона је одмах стигла оштра осуда.

Званична Анкара, међутим, одбија оптужбе да куповином руског система ради против интереса Алијансе.

„Турска испуњава све своје обавезе у оквиру Алијансе. Као и у случају С-300 који имају неки савезници НАТО, С-400 ће се користити одвојено, без интегрисања у систем Северноатлантског савеза“, наводе у Министарству одбране.

Због куповине руских ПВО система, САД већ искључиле Турску из програма за производњу ратних авиона Ф-35, а садаТурској прете нове америчке санкције.

Овом темом бавила се и немачка телевизија „Дас ерсте“, која је подсетила да Запад сматра да су ракетни системи из Русије опасни по безбедност. Притом, они су инкомпатибилни са војним системима НАТО. Вашингтон се плаши да Русија може добити приступ тајним подацима алијансе уколико Анкара активира руске системе С-400 на својој територији, подсећа немачка телевизија.

Одлуку о куповини руских система Турска је објаснила тиме што САД нису хтеле да јој продају своје ракете „Патриот“. 

Јерменске мајке плачу за палим херојима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА