Најновије

ХИТ! Ни сам Тончев не зна шта ће у Влади

Потпредседник СПС Новица Тончев, који ће бити министар без портфеља, изјавио је синоћ да још не зна шта ће бити његово конкретно задужење у новој влади Ане Брнабић?!

Новица Тончев (Фото: Јутјуб)

Извори из СПС-а наводе да је Дачић морао да постави Тончева за министра, па макар био и министар за ништа - у супротном Тончев би организовао побуну незадовољних функционера који су свесни да СПС нестаје и утапа се у Српску напредну странку.

Пре само осам година СПС је на изборима добио скоро 600.000 гласова, да би ове године једва прешао 300.000.

Пад је видљив голим оком. Огроман број СПС гласача прелазе да гласају за СНС, а исто су урадили и многи локални страначки функционери, посебно после последњих избора. Наиме, СПС је у многим општинама и градовима имао проблем да сакупи потписе, па су углавном свуда молили наоредњаке да иду заједно на локалу. Због бојкота опозиције напредњацима скоро нигде на локалу СПС није био потребан за формирање већине. Зато су од Вучићеве странке стигле понижавајуце понуде у којима је број функција био смањен за четири петине у односу на оно што су до сада имали. У исто време онима који пређу у СНС нудило се да сачувају и позиције и плате које имају. Наравно да су многи то послушали.

И на крају је стигла понижавајућа понуда да добију само једног правог министра у Влади. И то једно место резервисано је за Ружића, који је Вучићев, а не Дачићев избор. Уз то, СПС би формално требало да добије и место директора ЕПС-а за Александра Антића. За то наводно лобира утицајни двојац бизнисмена Звонко Веселиновић - Никола Петровић. Али та ствар још увек није завршена. Постоји и опција да Антић заузме Бајатовићеву фотељу и преузме Србијагас.

Дачић је све што је Вучић понудио прихватио одмах, изавши са ставом да 2022. треба да се формира заједничка изборна листа СНС-а и СПС-а. Дачић размишља да ће то Вучићу бити потребно због председничких избора. Председник СПС-а не може да се помири са чињеницом да му Вучић плански гаси странку и замењује је Шапићевим СПАС-ом.

Опозиција није спремна да прихвати СПС ни у једној варијанти и Дачићев маневарски простор не постоји. Зато му је и цена толико ниска.

Као на акцијској продаји - платиш два Дачића, добијеш три. А може и више.

Постали министри, а везе немају са својим ресорима. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА