Најновије

ДОК У СВЕТУ БЕСНЕ РАТОВИ, ЈЕДНА ДРЖАВА ОД ШВЕРЦА ОРУЖЈА ПРОФИТИРА: Приход се мери у милионима долара!

После пуча 2014. Украјина је постала земља прилика. Кијевски режим и нови "демократски бизнисмени" сада су способни не само да продају ресурсе и суверенитет земље, већ и да покрећу разне пројекте малих предузећа који су, како знамо, срж сваке "тржишне економије".

Украјинска војска. (Фото: Јутјуб)

Недавно је у Украјини откривен канал за шверц совјетских система ПВО. Служба безбедности Украјине (СБУ) разоткрила је шему илегалног увоза у земљу три совјетска противавионска ракетна система С-125 за више од 110 милиона гривна (приближно 4 милиона долара).

Ово је пријављено прес служби СБУ.

- Према прелиминарним подацима, представници домаћег комерцијалног предузећа у одбрамбеној индустрији организовали су илегалну шему за увоз оружја без плаћања обавезних уплата у државни буџет. Оптужени су незаконито примењивали преференцију за наводни увоз производа за оружане снаге Украјине - наводи се у саопштењу СБУ.

- Да би то учинили, унели су нетачне податке у царинску декларацију током царињења робе. Такође, за илегални превоз производа преко државне границе, привредници су користили детаље повезане компаније са знаковима фиктивности, регистроване у некој од европских земаља - настављено је у саопштењу Службе безбедности Украјине.

Министарство је нагласило да је кријумчарење нанело штету буџету Украјине за више од 20 милиона гривна (705.000 долара).

СБУ је такође додао да противавионски ракетни системи нису ушли у војску - били су ускладиштени на територији једне од логистичких база компаније у Кијевској регији, како би се накнадно продали у иностранству.

- Током претреса у канцеларијама, производним и магацинским просторијама, као и на адресама окривљених, службеници закона су пронашли документе, рачунарску опрему, електронске медије и друге предмете који потврђују незаконите активности - објавила је украјинска служба, додајући да се истрага наставља.

Читава ситуација с разоткривањем ове "илегалне шеме" делује прилично чудно јер су се такви догађаји појавили међу главним достигнућима украјинске Револуције достојанства (пуч на Мајдану 2014. године). Највероватније је да су демократски активисти који су учествовали у продаји С-125 једноставно "заборавили" да поделе приход са својим владиним партнерима. Стога ће оптимална одлука за било који нови пословни пројекат бити само да се не забораве координирати њихових напора са владиним структурама.

Турци се повлаче са овог фронта након што их је војска опколила! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА